לחיות עם מחיר ההחלטות
אבודה במבוך
מה עושים ?
⌄
אני בת 24 והכרתי בחור בן 27 שמשגע לי את הנשמה..אנחנו עובדים באותו מקום . אך רוב היום לא רואים אחד את השני בעבודה.אחרי העבודה אנו נפגשים המוןהוא חכם ,שובה לב , אהבת חייניסיתי לעשות הכול כדי להשיגו .הבעיה היא שהבחור השווה הזה תפוסעל ידי מישהי שמאוד אוהבת אותו - היא גרה רחוק מאיפהשהוא עובד והוא מצידו חוזר רק בסופי שבוע .במשך השבוע הוא נמצא בדירה קטנה שהוריו סידרו לו לצורך הקרבה למקום העבודה.קשה לי מאוד כי יש לו חברה.מעולם לא אמרתי לו תעזוב אותה. אני רוצה שהוא יבין זאת לבד.ניסתי לפתות אותו בדרכים רבות אך לא הצלחתי אפילו לא לנשק אותו.אני "בת הזוג שלו" כל עוד זה לא סקס ונשיקות .אנחנו ביחד כל השבוע. ואילו היא והוא בסופי שבוע בדירה שהם שוכרים.בחיים לא תיארתי לעצמי שאני אקלע למצב כזה.אני שומעת אותו לפעמים מדבר איתה והוא מאושר איתהואני נזכרת שהוא איתה ומדבר איתי בדיוק שהיא קצת רחוקה ...איך זה שהוא מאושר גם איתה וגם איתי ?אני מרגישה חור בנשמה למה אני צריכה את כל הצרות האלה ?אך אני מאוהבת . כואב לי הראש מרוב אהבה.קיבינמט הבחור לא נשוי וחברה זה לא קיר - זכותי להלחם.גם לא התאהבתי בו כי רציתי לגנוב אותו או לפגוע במישהי . זה פשוט קרה.הוא כל הזמן אומר לי תבואי תבשלי לי. בואי נראה סרט ביחד.בואי נעשה את זה בואי נעשה את זה.שיחות מדהימות ביחד. טלפתיה.רציתי לשאול האם הקשר האינטימי הזוגי שלו איתי ללא סקס וללא מגעפיסי אוהב הוא סוג של בגידה מצידו בחברתו ?מדוע הוא מאפשר לי לגעת בו אך לא מאפשר לי מגע שיש בו ביטוי של אהבה ?האם יכול להיות מצב שגם הוא מבולבל ?אני לא יודעת מה לעשות .האם אני טועה שאני הולכת אחרי ליבי ?רציתי לציין שהוא פעם אחד "מעד" במסיבה שהיינו בה קצת שתויים.הוא נישק אותי...אבל אז הוא ברח ולא דיבר איתי יומיים.הייתי צריכה לחזור אליו ולשלוט בעצמי שבועות רבים כדי לבנות את האמון שוב.וכעת שוב אנחנו באותו מצב. מצב מטריף .ואני לא רוצה לחשוב מה החברה שלו הייתה אומרת לו היא הייתה יודעת.מה עושים ?מנתקים קשר ומאבדים אהבה ונשארים עם חור בלב או נשארים ומסתכנים בעין רעה שלאנשים ? וסיכוי קלוש לאהבה גדולה ?או כמו ששייקספיר נהג לשאול : להיות או להיות ?אנא עיזרו לי לקבל את ההחלטה הנכונה. אני אבודה במבוך גדול.
ד"ר אורן חסון
לומדים לחיות עם מחיר ההחלטות שלך
⌄
אבודה יקרה,
החלטת להלחם כאשר הסיכויים בעדך לא גבוהים, ויש לזה מחיר. תחליטי אם את מוכנה לשלם אותו, אבל זו אינה סיבה לקטר אחר-כך. את עושה החלטה מתוך מודעות גמורה, ואת צריכה ללמוד לחיות עם המסקנות. ייתכן שתצליחי בסוף אבל גם ייתכן שתשלמי על זה מחיר עוד יותר גבוה. אם קשה לך, צאי מהמרוץ.