לבוש, מיניות ושליטה בזוגיות
ר
לבוש סקסי בבית
⌄
שלום רב
!אני בת 36 ונשואה 12 שנה.יש לי בעל אוהב ומסור שמוכן לעשות בשבילי הכל, אך כבר כמה שנים אני במריבות בלתי פוסקות בעיקר בגלל נושא אחד: מאז ההריון השני שלי בעלי מבקש ממני שאתלבש בצטרה סקסית בבית: חצאית מיני קצרצרה, גופיית בטן עגילים גדולים ואיפור גם בחורף, הוא טוען שאינו יכול להמשך אלי אחרת, הוא טוען שבכל מקום הוא מוקף בבחורות שמתלבשות בצורה כזו ודוקא אישתו מתלבשת בצניעות. לטענתו כאשר אני מתלבשת כרצונו אני האשה היפה בעולם והוא אינו מבין מדוע אני מתקשה להענות לבקשתו.(יש לציין שאני סובלת מגב כפוף בצורה משמעותית דבר שמאד מפריע לבעלי, הוא טוען שכשאשר אני לבושה בלבוש מינמלי הוא לא שם לב לגיבנת ולפגמים האחרים)בכשרציתי ילד שלישי הוא טען שאין לו כוחות והבטחתי בתום לב שאענה לבקשתו, אך הדבר קשה לי מאד, אני מרגישה מושפלת ונראה לי גם מאד לא בריא שהילדים יראו את אמם בלבוש פרוץ כזה.היינו ביעוץ זוגי אך ללא הצלחה.האם הבקשה של בעלי סבירה?האם זה בריא שילדים יראו את אימם בלבוש כזה?האם התחושות שלי סבירות?האם ישנו מוצא?
ד"ר אורן חסון
הגדרת תנאים וזמנים?
⌄
ר יקרה,
ראשית, בודאי שאין סיבה שתתלבשי אחרת כאשר הילדים ערים, וזה בודאי צידוק לזמן זה.אבל כתבת שהייתם ביעוץ זוגי, ללא הצלחה. מה זה אומר? כמה זמן הייתם בתהליך? אני מניח שלא רק דיברתם שם, אלא גם שמעתם דעה, השגות או נסיונות גישור, או שהיו שם נסיונות להבין זה את זה. כך שאם עברתם תהליך לא מוצלח של ייעוץ, זה אומר כנראה גם שהבעיות והפערים ביניכם, ואולי העניינים האישיים שלכם שנוגעים לאו דווקא למשיכה אלא לשליטה ולתקשורת, למשל, די עמוקים, ואולי משם נובעת הדרישה הזו שלו.הוא רוצה אותך יותר סקסית עבורו, ואומר שבלבוש מסויים הוא מרגיש אותך יותר סקסית. ואולי הוא רוצה אותך בכלל יותר "כנועה" וזה מה שמושך אותו. גם זה וגם זה יכול להיות לגיטימי בשני תנאים - האחד, שזה יהיה מקובל גם עליך, והשני - וזה משהו שיכול להקל עלייך, אולי - הוא לעשות זאת רק בזמנים ובתנאים מאד מוגדרים, כ"משחק תפקידים". כלומר, בזמן שאתם מייעדים לחשיבה ואינטימיות מינית, שבו הלבוש שלך הוא חלק מהמשחק המיני. אבל שני התנאים צריכים להתקיים.