כעסים נסתרים בזוגיות? טיפים ועצות

תאריך פנייה: 15.08.2016 מס׳ הודעות: 3
חיפוש נושא
טלי
ייעוץ זוגי
15.08.2016 • 11:40

שלום,
שמי טלי, אני בת 34.נשואה בשנית מזה כ 4 שנים.מנישואים קודמים יש 2 ילדים ולבעלי ילדה אחת ועוד שניים משותפים.עד הלידה האחרונה הכל היה בסדר, מאז בעלי התקרר ביחס שלו כלפיי וכלפי הבית.הזוגיות שלנו בתרדמת שאני לא ממש מצליחה להעיר אותה משם,הוא מבלה הרבה בטלפון שלו (פייסבוק, וואטסאפ, טלפונים, מיילים,הודעות וכו')הוא מה שנקרא - מכור !!!אני יודעת בוודאות שאין אישה בתמונה.הוא פחות משקיע יחס , פרגון, אבל שאנחנו מגיעים למיטה, הוא האביר על הסוס הלבן.עייפתי מלבקש ממנו לפרגן, להעניק יותר, להשקיע. תמיד אני מעירה לו שיניח את הטלפון שלו בצד ושיבלה קצת עם אשתו זמן איכות.יש בבית לא מעט מריבות בגלל זה, ואני עייפתי. אני מאוד רוצה גבר שיראה אותי מולו. חוששת מאוד לפרק שוב ת הבית . אך אומץ יש.אני חייבת לציין שאני מדברת על הנושאים הללו כבר למעלה משנתיים, נלחמת למען הזוגיות שלי, לא מבקשת הרבה, שומרת על אש קטנה. אבל כלום לא משתנה.ביקשתי שניפגש עם יוועץ, הוא הסכים, היינו פגישה אחת, שם הוא הרגיש שהיועץ מסכים עם דברים שאמרתי, לאחר הפגישה הוא לעג עליה, ולא הסכים ללכת שוב בטענה שזה לא מתאים לנו כרגע מבחינה כלכלית .מה לעשות??אני לא אישה שתבגוד בבעלה, אבל בקצב הזה אולי זה יקרה מתישהו ...יש אולי כלים שאפשר לקבל ?תודה

טלי
ייעוץ זוגי
15.08.2016 • 11:52

אני חייבת להוסיף שתחזוקת הבית ברובה נופלת עליי.אני קורסת פיזית, ולאחרונה אפילו גם נפשית .יחד עם זאת אני גם אישה עובדת , הוא מעייף אותי ואני כבר לא יודע תאיפה לשים את הראש.מצד אחד שמחה שהתחתנתי שוב שלילדים שלי יש יציבות .מצד שני רוצה לפרק את הזוגיות ולהתגרש, אך נמנעת מאחר ויש לנו שני ילדים קטנים משותפים שמאוד קשורים לשנינו, ולהתגרש עכשיו זה פשוט לקוע אותם ממנו.אני מבולבלת ותשושה...

ד"ר אורן חסון
כעסים נסתרים?
16.08.2016 • 00:05

טלי יקרה,
קל לי להבין אותך. זה באמת מעייף, ואת עם ארבעה ילדים. קשה לי לדעת אם זה בגלל שהוא מרגיש פחות מחובר לשני הילדים שלך, ואולי גם זה משפיע, או שאולי הוא מרגיש שאת פחות מחוברת לילדה שלו, ולכן מפגין את הכעס באופן אחר. כל אלה הם נושאים נפוצים שאפשר לטפל בהם במסגרת טיפול זוגי. גם כך, זוגיות היא לא עניין פשוט, וכדי שיהיה בה ממש טוב נדרשים הרבה רצון טוב, אורך רוח ורצון להיטיב. פרק ב' יכול לסבך את התמונה יותר, בעניינים כמו אלה שכתבתי לך עליהם, שאיני יודע אם הם חלק ממה שמפריע לזוגיות שלכם ולכעסים ולפערים שנוצרים ביניכם או לא.אבל אני ממליץ לך לנסות אולי גישה שהיא אולי שונה מכפי שאת מנסה עכשיו. ראי בבקשה בקישור שבאתר שלי,תחת הכותרת "חיזוקים חיוביים"שבטור הימני, את השיחה הראשונה והשניה, שנעשו בעבר כאן בפורום. קראי בבקשה את הכל, ואולי תמצאי בזה כיוון שאפשר יהיה לפעול לפיו. כפי שתראי, הוא דורש סבלנות, אבל גם בעל סיכוי לא רע להצליח. קראי את שתי השיחות, כלומר גם את שיחת ההמשך (השניה).

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083