כיצד לגרום לבעל לחייך

תאריך פנייה: 11.08.2005 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
שני
בעל זועף
11.08.2005 • 13:07

אני נשואה די הרבה שנים. איני יודעת מדוע פתאום לאחרונה יותר ויותר נמאס לי לראות את פרצופו של בעלי. אין לו טענות כלפי אך מאז הוא מתמיד יש לו פנים קודרות ודיבורו תמיד תוקפני. על הבוקר אני מתעוררת עם מצב רוח טוב ופתאום לראות בעל עם פנים זועפות, אינו מחייך, ממעט בדיבור, זה פשוט מדכא ביותר. הוא מתפרץ בזעם כשאני מעירה לו על כך מדוע הוא לא מחייך, מחמיא , תמיד רציני ביותר, הוא מתקיף ואומר: "זה מה שאני אני לא מסוגל להשתנות יש לך ברירה....". הוא לא אומר גם שמפריע לו משהו ממני. איך אפשר גם להתעלם ולחיות תחת קורת גג אחת עם בעל קודר ושתקן מדופלם. אנשים אחרים מחייכים אלי ,מחמיאים ומדברים איתי. האם לשתוק ולראות אותו ולקבל דיכאון זה פיתרון הרי אני לא עיוורת? אני שוקלת ייעוץ זוגי, אך השאלה אם הם פתאום ישנו את בעלי בעל הפנים הזועפות. פשוט מדכא לחיות ליד אדם שאינו מפרגן, מחמיא, רק דיבורו תמיד בטון תוקפני ובלי חיוך. מה עושים אני נכנסת לדיכאון ברגע שאני רואה אותו. תודה רבה = שני.

ד"ר אורן חסון
להבין מדוע הוא לא מאושר
11.08.2005 • 18:07

שני יקרה,
כדי לא לראות את הפנים הזועפות של בעלך, יש שתי אפשרויות. האחת היא להפסיק להסתכל, והשניה היא לגרום לו לחייך. אני מניח שאת כאן, כדי לנסות את הדרך השניה. אני לא יודע מה לא מוצא חן בעיניו, ומה גורם לו להיות אגרסיבי כלפייך. בדרך כלל זה מכסה על תסכול שיכול להיות שהולך וגדל (וזה יכול אפילו להיות תוצאה של מחשבה שהוא לא מצליח למלא אחר הציפיות שלך!), או תוצאה של נסיון להסתיר משהו. טיפול זוגי לא ישנה את בעלך, אבל יכול לפתוח את מקורות התסכול, ואולי גם לעזור לו להיות יותר מאושר. יותר מזה, טיפול זוגי יכול לעזור לך לעזור לו להיות יותר מאושר. ובדרך כלל, אדם מאושר יותר זועף פחות.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083