ייעוץ זוגי: מה עושים?
אליס
טיפול זוגי
⌄
שלום
שוב!תודה על התשובה הקודמת (לגבי בעיות אמון).חבר שלי כנראה מסכים ללכת לטיפול. השאלה שלי מה עדיף - שיתחיל לבד, כי הבעיה קיימת יותר אצלו או שישר נלך ביחד.כרגע הוא עזב את הבית וכעקרון רוצה להתחיל לחפש דירה ולהתחיל בהפרדת חפצים וכו'.האם מומלץ לעשות טיפול זוגי כאשר ממשיכים בשגרת החיים יחד או ניתן לעשות את זה גם במצב פרדה? האם עדיף שיתחיל לבד או שישר ביחד?המטפלת שהמליצו לי היא פסיכולוגית קלינית שעושה גם היפנוזה ורדוקציה (אם אני לא טועה בשם השיטה). מה לדעתך המסלול הנכון לטיפול? יש איזושהיא הערכת זמן?תודהאליס
ד"ר אורן חסון
ביחד או לבד
⌄
אליס יקרה,
את מתייחסת לשאלה קודמת שלךכאן. יכולים להיות כל מיני תהליכי רדוקציה, כמו רדוקציה של הפסיכולוגיה לביולוגיה ועוד. אני לא יודע למה הכוונה כאן. כדאי לכם לברר זאת עם פסיכולוגיים קליניים אחרים (נסי פורום פסיכיאטריה – אולי ידעו יותר).אם את רוצה לדעת מה קורה בתהליך, כדאי שתלכו ליעוץ זוגי (גם אם תהיינה בו פגישות בנפרד). אם הוא יילך לטיפול אישי, ייתכן שהוא ירגיש טוב יותר עם עצמו, אבל בין אם הוא יחליט בסופו של דבר ללכת, ובין אם יחליט בסופו של דבר לחזור, עד שהוא יחליט לא יהיה לך כל מידע. בתהליך של ייעוץ זוגי, כל עוד הוא נמשך, יש לפחות אמירה כלשהי שאתם רוצים להיות ביחד, ומנסים לראות קודם כל אם אתם באמת רוצים, ואחר-כך, אם אתם מסוגלים, תוך בניית ההתאמות הנדרשות.