ייעוץ זוגי: ילד נוסף ומשבר בזוגיות

תאריך פנייה: 20.11.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
נועה ש
ילד שני?
20.11.2006 • 18:50

שלום
ד"ראני ובעלי במשבר בזוגיות אשר נבט ע"י בעלי שלא מרוצה מהמצב הקיים ביחסינו. הוא הפך לאדיש בזוגיות ולכן כל מה שאנחנו זה שותפים לגידול הילד.אני מפחדת שהוא יעזוב אותי ונורא רוצה עוד ילד מכמה סיבות:1. אני רוצה ומוכנה מבחינה אמהית.2. זה ישאיר את בעלי בסביבה3. אני מפחדת שהילד הראשון יהיה תלוש ביקום ללא אח אחד לפחות.בעלי כמובן לא מוכן כרגע לעוד ילד, מה לעשות?תודה

ד"ר אורן חסון
אחר-כך...
22.11.2006 • 10:45

נועה יקרה,
ילד נוסף לא ישאיר את בן זוגך ליותר זמן מאשר הילד הראשון. המחוייבות היא אותה מחוייבות, ולכן לא זה מה שישנה. ובודאי שכך אם הילד יגיע שלא בהסכמתו.קל להבין את כמיהתך לילד נוסף, ובעיקר את החשש שאם תפרקו את הזוגיות, הבאתו של ילד נוסף תתעכב בכמה שנים. אבל הבעייה היא שזה לא נכון לכפות אבהות על גבר שאינו רוצה בה. כפייה כזו תזיק לילד, ובמקרה שלך גם לילד הראשון, בשל המרירות שתתפתח אצלו כלפייך.לכן, לכל הצדדים (לך, לבן זוגך ולבן שלכם, ואולי גם לילד הבא שלך, כשיגיע), מוטב ליישב את העניינים קודם כל ביניכם, כלומר בינך לבין אישך, כך או אחרת. אם אתם לא מסתדרים ביניכם, לכו ליעוץ זוגי כדי לנסות ולראות אם אפשר לשפר את העניינים, ולחיות ביחד חיים זוגיים טובים יותר. ואם לא תצליחו, אז תעשו מאמץ (רגשי, בעיקר) להפרד נכון, מבלי להזיק לבן שלכם. המצב הנוכחי רק מאמלל את שניכם, ומספק לבן שלכם סביבה משפחתית קרה. שכן, גם אם שניכם אוהבים ומפנקים אותו, הוא סופג את הקרירות שביניכם. המצב הנוכחי גם מרחיק את ההריון הבא שלך, כי הוא לא נותן לו צ'אנס. לא מבן זוגך הנוכחי, וגם לא מבן זוגך הבא, אם בסופו של דבר תיפרדו, לאחר עוד כמה שנים רעות.אני יודע שאת יודעת את כל מה שכתבתי כאן, אבל מנסה להדחיק, מתוך התקווה שאולי הדברים יסתדרו בסוף. ואת יודעת שאין לתקווה הזו יותר מדי על מה להתבסס.כרגע, לא משנה בכלל מי אשם, שלושתכם סובלים, וצריכים לעשות מעשה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083