יחסים קצרים: זכות לדרוש התנהגות?

תאריך פנייה: 22.07.2013 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
ניקי
משבר אימון שלי בה אחרי שהיתה בקשר
22.07.2013 • 16:43

שלום
וברכה , לאחרונה חזרתי לחברה שלי וגיליתי שהיתה בקשר בשבועיים של הפרידה עם האקס המיתולוגי שלה .. ראוי לציין שהמשבר הגדול שלנו בקשר בא בעיקבות הקשר האובססיבי שלה איתו שנמשך במשך מעל 8 שנים שבמהלכם נפרדו וחזרו ונשארו ידידים מאחר שלא רצה אותה כבת זוג והיא מתוסבכת ומתגעגעת איליו .. ומדברת איתו בכל מיני תקופות .. הבטיחה לי שבחיים לא תהיא איתו בקשר אחרי אירוע שהרגשתי נבגד באימון ומאז נשבעה לי שהוא נשכח ולא עוד גם בלא קשר אליי ואף עם ניפרד .. וגיליתי שהיא כן היתה איתו בקשר במהלך השבועיים פרידה . אני נורא חושש מזה ומתוסכל . זה אוכל אותי מבפנים . מה עושים ? האם להמשיך בקשר כזה ואיך ?

ד"ר אורן חסון
לנהל אותה כשאתם לא בקשר?
24.07.2013 • 18:30

ניקי יקר,
לא כתבת לי כמה זמן הייתם כזוג. אם הייתם כזוג במשך שלושה חודשים, ונפרדתם תוך כדי, אני יכול להבין מדוע היא לא מחוייבת לך כשהיא נפרדת ממך. ולמען האמת אגיד אפילו יותר מזה: אני לא חושב שיש לך זכות לנהל את חייה ולדרוש ממנה משהו, כאשר אינך בקשר איתה,או על מה שיהיה כאשר לא תהיו בקשר. תביעה כזו, גם אם אני מבין את מקורה, היא, כמו שאתה מבין מתוך דברי, מופרכת לחלוטין. בדיעבד, חזרתם להיות ביחד, ואני כן מבין את הלחץ שלך כאשר אתה מבין שהיא עדיין בקשר עם אותו בחור שאתה מרגיש מאויים על ידי הרגש שיש לה אליו. האם היא תוכל להתנתק מהקשר הרגשי שלה אליו? - בהחלט יכול להיות. הרבה תלוי מה יהיה ביניכם, כמה יציב יהיה הקשר ביניכם, וכמה זמן הוא יימשך. בסופו של דבר, השאלה אם אתה תהייה המיתולוגי של חייה או הוא, תלויה קודם כל בסוג הקשר שייווצר ביניכם, יותר מאשר מה שהיה ביניהם. כעובדה, הקשר הזוגי ביניהם נפסק.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083