יחסים עם חברות: מה לעשות?

תאריך פנייה: 01.12.2005 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
סיוון
לד"ר אורן חסון שלום רב,
01.12.2005 • 11:32

לפני כ-5 שנים, הכרתי ידיד בתיכון {לא אותו אחד, אחר} היינו ידידים טובים זה כלל:היינו יחד בהפסקות, דיברנו, ותמיד מצאתי את עצמי לידו,וגם הגן עליי פעם אחת.הבעיה שחברה שלי לא אוהבת את זה {כיוון שהיא גרמה לי צרות עם הבחור הראשון,אני נאלצת לא לומר לה הכל, לא בוטחת בה אין אמון כי היא למען האמת שיקרה ואיכזבה אותי כמה פעמים שהכרתי בחורים,}השיחה שלי היתה איתה זה עליו על הידיד שלי, והיא דחתה ואמרה: "את תצאי איתו?" וצחקה. זה באמת מגוחך היא לא אוהבת אותו משום מההאמת, כל בחור שאני פוגשת לא לטעמה, והכי מצחיק כאן, שזאת בכלל החלטה שלי, החיים שלי, כל פעם שאני אומרת לה שפגשתי אותו ואותו היא צוחקת או אומרת : "הוא לא מתאים לך"מה אני עושה עם זה? זה גם היה בתיכון השלילה הזאת של בחורים שאניפוגשת רצו להתערב לי כל הזמן, ולסכסך והצליחו.מה אני עושה? זה יכול להיות קינאה? דרך אגב יש לה חבר, אז למה היא דוחפת את עצמהומתערבת לי? לא יתכן שהיא רוצה בטובתי שהיא צוחקת ומתערבת {זה גם היה בעבר}ואני מנחמת אותה שעצוב לה הכל כמו שצריכה להיות חברה,רק שאני מקבלת יחס שונה, היא נותת לי הרגשה שהיא באה אליי רק מיתוך אינטרסשאני ינחם אותה או יתן לה עצות, ולפעמים מתקשרת שהיא רוצה משהושאני למשל לא יכולה לבוא אלייה היא רומזת לי בעדינות {זה חדש אתה מבין} "אני עייפה" זאת אומרת שהיא רוצה ללכת לישון כי היא עיפה, ביגלל שלא יכולתי לבוא אלייהכי אם הייתי אומרת "כן אני יכולה" היא לא היתה רומזת לי שהיא עיפההיו לי המון פגיעות מהן, וביגלל זה מחלק מהחברות התרחקתי כי היחס שלהן ממשגועלי וכך גם הצורך בבחורים שמתחילים איתי הן רוצות לעצמן זה פשוט משהו,מה אני עושה עם זה? זה קינאה? או מה זה? אגונצריות? אגואיסטיות? מה?אני אשמח עם בזמנך תענה לי כי זה מתסתכל אותיתודה רבה לךהמשך יום מקסים

ד"ר אורן חסון
חברות
02.12.2005 • 22:26

סיוון יקרה,
לפי מה שאת מתארת, יש לך חברה שלא כל כך יודעת להיות חברה. אבל את מתחילה בתאור של שהיה לפני 5 שנים בתיכון. למה עכשיו זה חשוב? כי היא ממשיכה לעשות אותו הדבר? – העניין הוא שאני מבין שנפגעת גם מחברות אחרות, ושאין לך חברה שהיא באמת חברה שלך. אני יכול לומר לך, שאם כך, חפשי לך חברות שתהיינה יותר לטעמך, ושטעמך יהיה יותר לטעמן, אבל אני מבין שזה לא פשוט. שמרי לך את אלה שיותר לטעמך, נסי ליצור לך חדשות, ואם את מתקשה, אולי כדאי שתגשי לטיפול אצל פסיכולוג/ית, כדי ללמוד להתנהל עם חברות, ואולי לא רק עם חברות.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083