יחסים: מה לעשות כשבן הזוג לא אוהב
שרה
פחיתות ערך
⌄
תודה ד"ר על תשובתך, לא מסוגלת לוותר עליו. כרגע.קשה לי כי אני יודעתכמה ערכי נמוך בעיניו, וזה מה שמפחיד אותי. כי איך אוכל להמשיך להיות איתו אחרי שאבהיר את החסר בהירות ואדע מה בראש שלו- הרי הוא אומר במפורש שהוא לא מאוהב בי ורק אוהב אותי כאדם וממשיך לחפש את אהבת חייו- כלומר הוא לא איתי מבחינה רומנטית הוא בעצם מנצל את אהבתי אליו ותקוותי להצלחת הקשר, כדי לקיים איתי קשר כל עוד לא מצא מישהי לפי החלומות שלו. וכל זה ברור לי ובהסכמתי אני מאפשרת את הניצול הזה כי אני רוצה את קרבתו והעדרו מחיי יהיה קשה יותר לי.וזאת אני שחושבת שיש בסיס ועם יעוץ זוגי או בגרות מצידו היה אפשר להיות בקשר שמספק את שנינו. מרוב שאני אוהבת אותו המשחק מכור והוא לא מעריך אותי גם כככה ויעיריך אותי עוד פחות אם אחרי שיגיד לי למה לצפות ממנו אמשיך לרצות אותו. איך אשה יכולה לרצות גבר שאומר לה שהיא לא אהבת חייו- ולצערי זה לא בשליטה שלי כי עדיין אני אוהבת אותו ותקועה איתו והוא לא נותן לי צאנס, אין לי כרגע כוחות נפש להתנתק כי הכאב של להתנתק ממנו כואב יותר מהכאב של להיות איתו מדי פעם ולדעת שהוא לא מצא אחת אחרת. אני לא שואלת אותו ולא מתעמתת איתו כי אני פוחדת שאצטרך לתרגם את חסר רצונו לקשר לפרידה מצידי ולזה אני לא מסוגלת. יש פתרון אחר חוץ מלהיפרד? אם נפרד אין לו תחושת חבל כשלא מעריכים את האדם.כי לדעתי זה המרכיב העיקרי שחסר- הוא לא מעריך אותי מרוב שאני רוצה אותו והוא לא מרגיש חסר ודאות ופחד לאבד ולא חבל לו לאבד אותי כי לא מעריך אותי- רואה אותי מובן מאליו- זה מעגל קסמים וככל שאני נשארת עם מי שלא רוצה אותי אני סובלת ומשלמת את המחירים- למה תמיד צריך לעזוב מישהו כדי להעלות ערך- אי אפשר לאהוב ובכל זאת ליצור מוטיבציה מהצד השני?- איך עליי להתמודד?
ד"ר אורן חסון
תקווה מקרוב ובכייה לרחוק
⌄
שרה יקרה,
אם הוא לא אוהב אותך, ואם הוא רק משתמש בך כי את נעל בית ישנה ונוחה שזמינה לו כשהוא צריך, וכשאין לו משהו אחר, אז ייעוץ זוגי לא יעזור לשנות את זה. והרי יש שלוש אפשרויות, כפי שאני רואה זאת:א. להשאיר את המצב כמו שהוא, והוא יישאר כמו שהוא עד שאהובך ימצא לו אהבה שתסעיר אותו מספיק, ואת תישארי לבד, ועם אולי עוד כמה חודשים של תקוות שווא בדרך, והרבה כאב לב.ב. שבמקום לחלום על יעוץ זוגי שיפתור את העניין, לכי את לטיפול אישי, כדי לחזק אותך בדרך החוצה.ג. לעזוב כבר עכשיו, ולראות איך הוא מתנהג כאשר את עוזבת אותו. להערכתי, לפי תאורך, הוא ייתן לך ללכת, כי הוא "אדם ישר" בעיניו. הוא כל הזמן אומר לך שאת לא אהבת חייו, ולכן, כשהוא אדם ישר, ומכיוון שכך הוא בטוח (שהוא לא אוהב אותך), הוא פשוט ייתן לך ללכת, גם אם אולי יהיה לו קצת חבל שאת הולכת, כי את כנראה נוחה לו בין חיפושים אחר אהובת נפש. את רק יזיזת נפש שלו, וזה לא אותו הדבר.אז הוא אדם ישר והוגן, שרה, ועל זה את יכולה לתת לו קרדיט, אם את נורא רוצה, אבל הוא גם אגואיסט ואגוצנטרי, כי הוא לא מתחשב ברצונך ובכאבך, וכנראה אפילו לארוצהלעשות זאת, כי כשהוא מתעלם מהמצוקה שלך, קל לו הרבה יותר ליהנות ממך. בין לבין. כשלב ביניים. הרבה יותר קל להיות ישר מאשר מתחשב.אם את לא מצליחה לבצע את ג' באמת ובתמים, לכי לבצע את ב', כדי לגייס כוחות נפש שאת זקוקה להם.א' הוא תקווה בשלב הקרוב, ובכייה לזמן רב בטווח הרחוק.