יחסים: מה לעשות כשאין פתרון?
סיגלית
יחסים רעועים מאד
⌄
שלום רב
אנחנו זוג נשוי פעם שניה כל אחד מאיתנו כבר תשע שנים ביחד. ...אני מרגישה שמערכת היחסים שלנו כשלה קודם כל בעלי מתנהג אלי באדישות יחס קר ומשפיל קללות ואם הוא רגוע אז הוא בעיתון או במחשב ...המריבות ביננו בלתי פוסקות גם מצב כלכלי קשה גם הוא דורש שהילדים שלי שחיים איתנו יעזרו בפרנסה (אין לנו ילדים משותפים) אני אישה בשנות החמישים מלאה שמחה אבל הוא משתדל להשבית את השמחה כשהוא נתקף בעצבים וצועק אני פורצת בצחוק של מבוכה ומשתדלת לא לענות כדי לא הלגביר את הכעס... לאחרונה גילתי כי הוא מנהל מערכת יחסים עם משהי מהעבודה זה אומר אסמסים לא כל כך רואה את תגובותיה ולא מכירה אותה...ניסינו בעבר ללכת ליעוץ אך זה כשל ...האם לדעתך יש מקום לפרידה אני ממש עושה את כל ההשתדלות להיות רגועה ולהמשיך הלאה פוחדת להתמוטט...בתודה מראש
ד"ר אורן חסון
לשאוף לטוב היחסי
⌄
סיגלית יקרה,
אין ספק שהמצב שלך לא פשוט בכלל. יתכן מאד שגם המצב של בן זוגך לא פשוט בכלל. המסר החשוב שאני יכול לתת לך הוא שעדיף להישאר לבדך מאשר שתתמוטטי. השאלה היא אם יש פיתרון אחר, וקצת קשה לי לדעת. הלכתם לייעוץ, וזה הדבר הנכון לעשות, אבל אני לא יודע כמה זמן ניסיתם, ולמה זה כשל. יתכן שאתם כבר מעבר לאפשרות תיקון. אני באמת לא יכול לדעת כך. יתכן גם שבן זוגך בלחץ גדול בשל הלחצים הכלכליים שלכם, ומרגיש שהאחריות עליו, וזה משפיע עליו. אין לי דרך לדעת מדוע הוא מתוסכל, ואם משהו שאת עושה או לא עושה מגדיל את הלחץ שלו, ואם יש ביכולתך לשנות משהו כדי להפחית את הלחץ שעליו, מה שיכול לשפר את היחסים ביניכם. כך או כך, כפי שאמרתי, חשוב מאד שלא תתמוטטי. שמרי על עצמך, וגם על ילדייך, באופן הטוב ביותר שאת יכולה, וקחי בחשבון שלפעמים אי אפשר להגיע לטוב ביותר, אבל אפשר להגיע לטוב יחסי - יחסית לאפשרויות האחרות העומדות בפניכם.