יחסים בזמן קורונה: בדידות ושיקולים

תאריך פנייה: 27.03.2020 מס׳ הודעות: 4
חיפוש נושא
דקלה
המשך לשאלה
27.03.2020 • 21:19

היי אורן ערב טוב ושבת שלום

השאלה מה אני רוצה מאוד מורכבת

ניסיתי לחשוב על זה כשבוע
המסקנה כמובן אי לסיים את הקשר במיידית
לא יתכן שזה מעסיק אותי 24/7
מצב הרוח תלוי הווואטס אפים
לא מצליחה להתנתק לרגע
בכי, צחוק, אובססיה
תשוקה , אהבה,פתיחות
הכל מהכל
באמת שאני מרגישה אבודה
אשמח לעזרה

תודה רבה ושבת שלום

ד"ר אורן חסון
קורונה - כשנצא לצד השני
28.03.2020 • 14:16

דקלה יקרה,
והתקופה הזו של בדידות מקשה עוד יותר, כי פתאום, גם האלטרנטיבות הן לא משהו, כשאי אפשר לבחון אותן באמת ולצאת מהבית. לכן קל יותר להישאב ולהישאר במקום הקודם.אבל שאלתי אותך לאן את רוצה להתקדם משתי סיבות: האחת היא באמת כדי לקחת כיוון, שלקחת אותו עכשיו עם ההחלטה שאת רוצה להיפרד. אבל קשה לך לעשות את זה. הסיבה השניה היתה בדיוק כדי לאפשר לך לעשות את זה קצת יותר בקלות, והיא המחשבה שלך – לאן היית רוצה להגיע איתו, אם היית ממשיכה ביחסים איתו, בהתחשב שהוא נשוי, ובהתחשב שהוא פנה גם למישהי אחרת? כי רק המחשבה הזו תוליך אותך לשיקולים קצת יותר רציונליים, כמו: האם מה שאני רוצה ריאלי? ו'ריאלי', זה עם האיש הזה, על כל מה שהוא.ראי בבקשה גם את השיחה שלי עם ענבר, כמה שיחות למטה, ואת מה שכתבתי לה על קשריה בעבר עם גברים נשואים, על הטוב והרע שבהם, ונסי לבחון מה מתוך זה קשור גם אליך. יתכן שגם זה יעזור לך להתמקד במציאות הקיימת. כי המחשבות על המציאות הן אלו שמנסות להוציא אותך משם. הרגשות – הם מעורבים, גם וגם, ואולי פעם כך ופעם כך. נסי לקחת את העוגן הלוגי, הרציונלי, שיש בך, ולהעזר בו כדי לומר לעצמך באופן ברור וחזק עוד יותר שאת לא רוצה את הקשר הזה.ואז נותרה השאלה – איך מצליחים בעולם שבו יש הרבה פחות אלטרנטיבות. אולי תשובה אחת היא שבעולם הזה, של הסגר הקורונה, בעצם גם הוא לא אלטרנטיבה ממשית. גם אותו את לא יכולה לפגוש, בדיוק כפי שאת לא יכולה כל אחד אחר. אז אולי זה כן זמן להתחיל לחפש אלטרנטיבות, במסגרות הקיימות, מרחוק, כי בעולם מבודד, מה שיש הוא רחוק, עד שהעולם ייפתח שוב. ואולי כדאי לנצל את הריחוק הזה כדי להתרחק באמת ממה שאת לא רוצה להיות קרובה אליו.וחפשי לנצל את הסגירות הזו מאונס, כדי לשפר את מצבך, יחסית לאחרים, כשנצא משם. גם עם האפשרות אולי לבן זוג ראוי, יש לך זמן לחפש במסגרות הקיימות, וגם כדי להשתלם בנושאים שונים שרצית, שאולי גם יעזרו לך מקצועית, כשנצא לצד השני.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
דקלה
קורונה - כשנצא לצד השני
07.04.2020 • 23:56

אורן ערב טוב
רק כרגע ראיתי שהתגובה שנשלחה אלייך לא הגיעה אז החלטתי שאני אכתוב בשנית כי אני מרגישה במצוקה נוראית
אז כך, חשבתי עמוקות והבנתי שהדבר הנכון עבורי על מנת להמשיך את מסלול חיי זה לנתק את הקשר כמה פשוט אך כמה איני יכולה , בין המציאות לרצון יש פער של יום ולילה אני מרגישה שאיני מסוגלת לעשות צעד כזה
יותר מזה שלפני מספר ימים חל סוג של מפנה ביחסים בדיאלוג שהיה ביננו בהתכתבות הצהרתי בפניו שלא יהיה ביננו יחסים אינטימיים מלאים עד שהוא יהיה פנוי
התגובה שלו כמובן היתה להעלב, להגיד שהכל היה אשליה ואיך אני מסוגלת להיות בקשר של 7 חודשים ולא לקיים יחסים ועוד ועוד ועוד
אני כמובן שוב נפגעתי ושוב כעסתי
ושוב נכנסתי להרגשה נוראית
ולאחר כסערה בלב ים שוב הכל חזר להיות כרגיל אך חל צעד משמעותי מבחינתו
הוא החליט שחייבים שינוי בקשר וצריך לבחור מה עושים להיפרד או שאני יאהב עד הסוף קרי נשכב אני שאלתי האם אתה מוכן להיות פנוי אז הוא שוב אמר זה לא יקרה עד שלא יהיה כך וכך..הרגשתי נורא כמו במשא ומתן
הקשר הזה כל כך כואב, הזוי, הקיצוניות שבו לא נתפסת מטירוף של אהבה ותשוקה בעיקר וירטואלית מגיעים לקצה השני , הנמוך , המעליב הלא ראוי לנו
היום שוב עלתה יוזמה מצידו לנסות להיפרד בהדרגה קרי לא להמשיך במצב הקיים אם משהו לא משתנה מבחינתי, לא לנתק קשר לחלוטין אבל לנסות להתרחק
אני שוב נכנסתי לעצבות, לרוגז
לא הסכמתי ואז לא סיכמנו בעצם כלום
המצב פשוט מחמיר מיום ליום
מה עושים ? אני מרגישה חסרת שליטה בהתנהגות שלי, בתגובות, ברגשות
כל רגע ביום מוקדש לסיפור הזה, שעות על גבי שעות של התכתבויות, שיחות במידת האפשר
אודה לעזרתך הדחופה
חג שמח

דקלה
קורונה - כשנצא לצד השני
12.04.2020 • 19:45

היי אורן ערב טוב
אשמח לתגובתך