יחסי כוח וזוגיות: מה לעשות?
מיכל
אפשרתי לבעלי להיות עם אישה אחרת
⌄
בתקופה של מצוקה ומחלוקת קשה ביני ובין בעלי . אפשרתי לו לקבל מסאז וגם הרבה יותר מזה עם אחת העובדות שלו. היום קשה לי מאד עם עובדה זו. רציתי לדעת האם ארוע זה נקרא בגידה , עם אותם תסמינים שלפגיעה וטיפול? איך מתגברים? הרי אני נתתי את הסכמתי. כמובן שזה היה מתוך מצוקה קשה והתנצחויות. הוא ניצל זאת. מה לחשוב עליו?אשמח לקבל עזרה כדי להתגבר......נ.ב. האם נתקלת פעם בסיטואציה שבו האישה מאפשרת לבעלה לעשות דברים המכאיבים לה , מה זה אומר עליה? עליו? על הקשר בינהם?
ד"ר אורן חסון
ללמוד ליצור זוגיות שוויונית
⌄
מיכל יקרה,
אני לא רוצה להכנס להגדרות של "בגידה". זה ממש לא רלוונטי. מה שרלוונטי הוא שהסכמת, ושזה עושה לך רע. אין כאן הסתרה של העניין, ואין "חשיפה" של משהו שהיה מוסתר. אבל כן יש כאן תחושת השפלה שלך, ואי בטחון בזוגיות שלך, וחוסר בטחון שלך בו. יש בעיה ביחסי הכוחות ביניכם, שכן אחרת לא היית מסכימה למשהו שאת יודעת שתרגישי רע איתו. על כל אלה צריך לעבוד, ורצוי לעשות זאת, אכן, בתהליך של יעוץ זוגי. מסיבות שונות, לבדך כנראה שאינך מצליחה לשים לו גבולות ולהגיע לדיאלוג שוויוני. וזו המטרה, להגיע לדיאלוג שוויוני, ולהבנה הדדית, ולכבוד הדדי.מעבר לכך, אני לא יודע מה סוג העבודה שלו, אבל "מסאז' וגם הרבה יותר מזה" מעובדת שלו נשמע רע בכל דרך אפשרית, בשל יחסי מרות ועובד מעביד.