טיפים לשיפור מערכת יחסים
מימי
חוסר אמון
⌄
שלום
אני בקשר עם חבר שלי כבר כמעט שלוש שנים. ואנחנו מתכננים חתונה ואנחנו מאוד אוהבים אחד את השני.אבל מצפייה בדף הפייסבוק שלו עולות לי כמה שאלות...כשהוא מתכתב עם חברים הוא לא דובר אמת וזה מאוד מבהיל אותי לגבי הנאמנות שלו כלפיאלו אומנם שקרים קטנים אבל מאוד ברור שאינו דובר אמתכמו לדוגמה, הוא רשם למשהי שהוא מתנדב בזמןשאני הצעתי לו שנתנדב יחד אבללא עשינו זאת ולו פעם אחתאו שאני המלצתי לו על ספר שקראתי והוא לא קרא אותו, אבל כתב שהוא קרא וממליץוכל מיני שקרים קטנים שאני לא מבינה מה התועלת בהם.כמו כן זה מצתרף לבעיות חוסר אמון שהיו לנו, שהיה לי קשה להאמין לו ונראה שפתרנו את זה אבל זה מציף אותי שוב כי אני מרגישה שהשקריםהאלו אפילו שאינם משמעותיים וקטנים ,מופנים או יכולים להיות מופנים אליי בעתיד.אני מרגישה שאמון זה אלמנט מאוד בסיסי, איך פותרים זאת. מה לעשות?
ד"ר אורן חסון
ללמד אותו אחרת, ובעדינות.
⌄
מימי יקרה,
את כנראה צודקת, והוא לא מתאים בדיוק לסטנרדרטים שלך בהבט הזה. מצד שני, אם אתם שלוש שנים ביחד, הוא מתאים לסטנדרטים אחרים. ולכן, זה אומר שהסך הכל שלו טוב, מנקודת מבטך, אלא שאת דואגת לגבי הנקודה הזו בעיקר.אני מציע שתקחי, קודם כל, את נקודת המבט הכללית שלך, שהוא מתאים לך. אחר-כך, תאמרי לעצמך שאם זה כך, אז קודם כל להרגע, כי הוא יותר מבסדר. וזהו, רק אחרי שתקבלי את זה, תהיי מוכנה לשלב הבא. כשאת כבר לא דואגת. והשלב הבא הוא ליצור תאום ציפיות יותר מלא ביניכם. כלומר, לדבר על זה, לומר לו (ועם כמה שפחות פגיעה, וכמה שיותר פתיחות ואהבה), שבאיזה שהוא מקום את לא אוהבת את זה. את זה, לא אותו. תני לו להבין בדיוק את זה, כלומר שאת לא אוהבת את זה, וכן אוהבת אותו. ותני לו להפנים, בהדרגה, בלי לחץ, ובלי לומר לו שזה פוגם בהערכה שלך אותו, או בחששות שלך. לומר רק שאין צורך. שהוא מספיק טוב, וחמוד, ורצוי ואהוב גם בלי זה. אז בשביל מה? כלומר, פשוט, שאין צורך...