טיפים לשיפור זוגיות: חיזוקים חיוביים

תאריך פנייה: 03.04.2011 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
לימור
מרגישה לבד+זוגיות שהיא במשבר
03.04.2011 • 22:25

שלום
אני נשואה 4 שנים יש לי ילד בן 3 יש בעיות בריאותיות מלידה בעלי עובד עד הערב ואני עם הבעיות של הילד ואני עם הטיפולים של הילד כשאני מרגישה שאני צריכה אותו הוא אף פעם לא לידי כי כל פעם הוא מחפש תירוץ לצאת מהבית אחרי העבודה אני כל כך צריכה אותו לידי כי דווקא בערב יש לי מועקה מאוד גדולה בלב . ועוד משהו קטן אני עכשיו גם בהריון חצי שנה כשניכנסתי להריון חשבתי שהוא ישתנה אבל הכל נישאר כמו שהוא אני מרגישה שאני נחנקת בכל זה אני כבר ניסיתי כמה פעמים לעזוב את הבית אבל כל פעם חזרתי כי הוא הבטיח להשתנות אני כבר לא יודעת אם אני מרגישה אהבה כלפיו כי הוא כל כך הרבה פעמים פגע בי אני לא רוצה שהילדים שלי יגדילו ללא אבא אחותי מגדלת את הבת שלה בלי אבא ואני יודעת עד כמה זה קשה תמיד רציתי משפחה מושלמת לי ולילדים שלימה עלי לעשות לדעתך?

ד"ר אורן חסון
חיזוקים כאמנות
04.04.2011 • 23:38

לימור יקרה,
כשאת מרגישה פגועה, וכנראה בצדק, קשה יותר לתקן. גם לו. כי כשאת פגועה ממנו, את מראה את זה, ואז גם לו נעים פחות, ויותר קשה גם לו להתקרב. ואם גם הוא מרגיש פגוע ממך, אפילו אם זה לא בצדק, זה הופך להיות לו אפילו יותר קשה. את המעגל הזה חייבים לשבור, והשאלה היא אם את יכולה לקחת אחריות – ולו רק כי שווה לנסות. כי אהבת אותו. כי את לא בטוחה שאת עדיין אוהבת אותו כשאת כועסת עליו, אבל רוצה לבדוק אם את עדיין אוהבת אותו כשאת לא כועסת. ואת זה את יכולה לבדוק, וגם לבדוק "מה הוא שווה", בתנאים טובים יותר, כאשר טוב לו. האם אז הוא כן יקל עלייך? האם כאשר תצרי אוירה טובה, ושתתני לו להרגיש עוד יותר טוב כאשר הוא עוזר בבית "במקרה", הוא יהיה מוכן לעזור יותר, כי יעשה לו טוב כשלך טוב? – קוראים לזה "חיזוקים חיוביים". אבל זו אמנות שלא קל לבצע אותה, כי הם עובדים הכי טוב כאשר הם נעשים בעדינות ובאופן שכמעט שאינו מורגש. ואסור לאבד סבלנות בדרך, כי זו דרך ארוכה.אני מודע לזה שאני שולח אותך לדרך שאולי יהיה לך קשה לעשות לבדך. אם תרגישי שזה קשה לך, לכו ליעוץ זוגי, כי אתם מתרחקים זה מזו ועוד רגע תלכו לאיבוד לגמרי.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083