טיפים לשיפור זוגיות: חיזוק התנהגות חיובית
ע
רוצה להכנס לפרופורציה
⌄
שלום
ד"ר חסון,אני ובעלי נשואים כשנתיים וחצי ולנו ילדה קטנה בת שנה וחצי ועוד אחת בדרך. הבעיות בינינו התחילו כבר מתחילת הנישואין ותמיד היו על רקע מצב כלכלי לחוץ. מה שמפריע לי בקשר איתו הוא התחושה של שלטון דיקטטורי בבית, שאם אני מפירה אותו או מביעה התנגדות התגובה שלו קשה מאד, ומתבטאת בדיבור מאד לא יפה אליי. שמתי לב שכאשר הוא לחוץ במיוחד או שאנחנו בתקופה לחוצה (למשל עכשיו - מעבר דירה) דבר מאד קטן שאני יכולה להגיד לא לרוחו או איזושהי הבעת דעה המנוגדת לדעתו יכולה לגרור אחריו סגנון דיבור מאד בוטה אליי, סוגר כל אופציה לדיאלוג. זה משאיר אותי מאד חסרת אונים ועם תחושת בדידות . אני מאד רוצה ללכת לטיפול זוגי אך הוא מתנגד מכיוון שזה כבד עלינו כלכלית (ואולי מעוד סיבות של אי התמודדות). היו לי המון מחשבות להפרד אבל זה לא כל כך פשוט כי יש כבר ילדים, וחוץ מהאפיזודות שתארתי היחסים בינינו ממש טובים ואוהבים. זה קורה רק במצבים לחוצים, אבל כשזה קורה אני נתקפת באימה שאני נשואה לגבר אלים ושזה יכול להתפתח למשהו הרבה יותר גרוע. ולא מוכנה לחיות בקשר שאין לי בו מילה. וגם לא מוכנה שידברו אלי כמו שהוא מדבר אלי כשהוא עצבני/לחוץ/אמרתי משהו לא לרוחו. מה יהיה כשהילדות תהיינה יותר גדולות? יש משהו שאתה יכול לייעץ לי כאן בפורום? פשוט אובדת עצות. תודה
ד"ר אורן חסון
חיזוקים חיוביים לשיפור הזוגיות?
⌄
ע יקרה,
אני לא מכיר אותו או אותך כדי לומר לך אם החשש שלך מאלימות ממנו הוא ממשי או שהוא נימוק שאת משתמשת בו כדי להקצין את התמונה, כדי להראות עד כמה מצבך קשה, ועד כמה האיש שאיתו התחתנת הוא איש איום ומסוכן.יכול להיות שבתנאים אחרים גם הוא יהיה נחמד, משתף פעולה, ומוכן להקשיב. אולי כדאי לבדוק את זה. כלומר, לעודד אותו כשהוא מתנהג יפה, במקום להוכיח אותו, להתווכח, לכעוס או לברוח כשהוא מתנהג לא טוב. אולי הוא ילמד מכך שדווקא משתלם לחייך אלייך, כי תחייכי אליו בחזרה. כמובן, כאשר הוא במקרה (או שלא במקרה), משתף איתך פעולה. אם תחזקי אותו אז, תפגיני שמחה כלפיו, אהבה כלפיו (והרי נישאתם מאהבה, וזה לא היה מזמן), כאשר הוא נחמד אליך, וכאשר הוא מסייע, ועוזר, ומשתף פעולה, יכול מאד להיות שהוא יעשה את זה יותר.אני לא אומר שזה קל כאשר את כועסת על עניינים קודמים שעשה שפגעו בך. אבל נסי להגיב חיובית לדברים שהוא עושה בהווה מבלי להתחשבן איתו, ואולי זה יוליך את שניכם למקום הרבה יותר טוב, כך שלא תצטרכי להתחשבן איתו.