טיפים לשיפור זוגיות: התנהגות מכבדת
שושנה
אנכנו בקושי מדברים גם הוא וגם אני.
⌄
דרך אגב תודה רבה שהחזרתה לי תשובה מודה לך מאוד.לנושא שברגע שעד שאנכנו יוצאים לבד נגיד לחתונה ויש נסיעה של חצי שעה דוגמא.יש לבעלי מכשיר נייוט לגבי איך להגיע לאירוע.אז הוא מפעיל את המכשיר. ואז יוצא שגם אני לא שומעת רדיו.גם נסיעה משעממת. וגם לא מדברים בכלל. פשוט אני מרגישה שאני מיתרחקת מבעלי.לא יודעת כאילו ניבלע לי הלשון. וגם לא יודעת איך להתחיל ולדבר איתו. פיתאום היתחלתי להרגיש חוסר ביטחון.וקצט ריחוק. אוקי רציתי להגיד לך שבזמן שאנכנו בחתונה ובעלי לא אוהב לרקוד.למרות שהכרתי אותו היה רוקד.לא משנה עם השנים הוא כבר לא אוהב לרקוד.באולם כאשר כולם רוקדים ואנכנו מוזמנים למקום שאין לנו מכירים שם בכלל.בעלי החליט להוציא את הפלפון שלו ומישם לגלוש באינטרנט עד עכשיו , תמיד לא היפריע לי ולא הרגשתי שזה לא בסדר. היום אני מרגישה שזה לא ניראה לי ואפילו מוגזם.לכן פיתאום אמרתי לבעלי אתה מגזים, חצוף תיסגור את האינטרנט, אמרתי לא ניראה לי שבכוח אתה רוצה להיתגרש, ואז אחרי כמה דקות סגר את המכשיר.גם פעם הלכנו לאיזה אירוע ופיתאום הוציא טלויזיה קטנה והיתחיל לקלוט בארוע שהיה.אמרתי לא אני רואה שאתה חייב במשהו להיתעסק אתה היפר.הוא אומר לי אני לא היפר.ככה זה גם היה עם הולכת איתו לעוד מקומות או יושבים בדשא הולכים לטייל ושומעים מוזיקה הופעה. או עם מחכים עד שיתחיל. האים זה בסדר שהוא ככה מיתנהג.איך אני אמורה להסביר לא.דרך אגב גם כאשר אני נוסעת להוריי שגרים רחוק.ולבעלי אין ממש קשר של שיחות עם ההורים שלי , כי הוא לא מבין אותם בכלל.וגם הוא לדעתי מיתביש. למרות שאימי עושה הכל שירגיש נוח. אבל בעלי אומר לי אני נוסע בשבילך. כי הוא לא מוכן עד עכשיו לא הסכים לי, וכל מילה שלו שמעתי לא.היום עם רוצה לנסוע למישפחתי ליום אחד הוא מסכים, אבל לא לישון.עד שאני נוסעת ביובל, הוא ממש ממש קנאי לי נראה בצורה מוגזמת.מה לדעתך כל ההתנהגות הזאת.כמה אמורה לעלות לי שיחות. האמת אין לי כסףובעלי לא בעד שום דבר שבכסף יחלך. כי תמיד יגיד שהלכתי לכאן, ולכאן.לכן אני נימנעת וגם מכעיס אותי שאין לי את הביטחון לעשות דברים לבד.וזה גורם לי להיות עצבנית.
ד"ר אורן חסון
להתנהג אליו בכבוד, בנימוס ובעדינות
⌄
שושנה יקרה,
גם המכתב הזה שלך, וגם הקודם (כאן), מעידים על בעיות משני הכיוונים, גם משלך וגם משלו. את לא מראה לו אהבה, ולא מתקרבת למין (לפי הגדרתך), הוא מנסה להשתלט על הזוגיות, ושניכם לא נוטים לדבר הרבה. אתם כן זקוקים לטיפול, ואם אין לכם כסף, נצלו את השרות של קופת חולים שהוא שרות זול. חיכיתם עשר שנים, אז תחכו עוד קצת עד שיגיע תורכם. בינתיים, נסי לשנות דברים אצלך. כשאת אומרת לו שהוא חצוף, ושיסגור את האינטרנט, זו אמירה מוגזמת וחריפה מדי. עדיף להשאיר אותו עושה את מה שהוא עושה, מאשר להגיב באופן שיגרום לו להרגיש מושפל. אבל עוד יותר עדיף לנסות ולהסיח את דעתו למשהו מעניין יותר מהאינטרנט, או להגיד לו בעדינות, שזה לא מקובל. אז גם אם הוא לא ישמע בקולך מיד, אם תניחי לו, יש סיכוי שהוא יפסיק לאחר כמה דקות. בקיצור, גם אם זה לא יעבוד, כדאי שתנסי את להיות יותר עדינה ומתחשבת כלפיו, עד שתגיעו ליעוץ. ואולי הוא יתחיל גם כן להתנהג יפה יותר כלפיך, כי הוא ירגיש טוב יותר בבית ואיתך, עוד לפני הטיפול.