טיפים לזוגיות: איך להתמודד עם כעס
XXX
תקשורת בזוגיות
⌄
אנחנו נשואים כבר 14 שנים, 2 ילדים מדהימים והשלישי בדרך. כל השנים הרגלתי את בן זוגי שאני אחראית על הבית - קניות, תשלומים, חופשים, ילדים הכל עלי, גם הפרנסה. אני עצמאית הוא היה שכיר פה ושם במשך השנים. לפני כשנתיים עזב מקום עבודה תוך כדי גילוי שיש לו בעית קשב וריכוז, הוא ביצע בדיקות שונות , בעיה חד משמעית לא נמצאה (אין ספק שיש משהו אבל לא קריטי) לצד זה יש דכאון קל משנים של חוסר הצלחה בעבודה, חוס רעקביות , תקלות שעיקירן יחסי אנוש ועליהן גם פוטר ממקומות עבודה או שנוצרו תככים שהביאו אותו לעזוב. בתקופה הזו היינו גם בטיפול זוגי כי כמובן הכל משפיע ישר על הזוגיות. עד עכשיו עשיתי הכל, מידי פעם נשברתי, התפוצצתי רבנו ו.... חוזר חלילה. עכשיו אני בשלב של לשנות ולזכות בשיתוף. בכל השנים בן זוגי לא נחשב לאיש שיחה , לא כזה שמנדב מילים ואמירות אם לא חייבים, אבל עכשיו בקיצוניות הוא כל הזמן לא מסוגל, לא מצליח להביע את עצמו וכך אנחנו לא מגיעים לדבר, אני לא מקבלת את היחס שאני זקוקה לו, במיוחד עכשיו, בהריון מתקדם, בשלהי המלחמה המלחיצה הזו, והכי גרוע - אני מרגישה רע, בוכה, כהוא סוף סוף כאן (אחרי העבודה) במקום לנסות להיות אני מטיחה בו את מה שלא קבלתי ואת זה שהוא לא אמפטי ולא מזדהה עם הקשיים שלי ואין לי מושג איך לקדם את זה- אני אפילו לא יודעת לתת דוגמא למשהו שאני רוצה אני רק רוצה משהו אחר ממה שיש לי. לא מצליחה להעביר לו את המסר מה יעזור לי להרגיש טוב.
ד"ר אורן חסון
לשפר את הממוצע
⌄
XXXיקרה,
מתסכל להיות נשואה לגבר שאת צריכה לגדל אותו, בנוסף לשני ילדים שיש לך, ועוד ילד שבדרך. והצד הלא טוב ברגשות, ובעיקר בכעס שלנו, הוא שבמקום לתעל אותנו להתנהגות שתקרב את בני הזוג שלנו, הם גורמים לנו להתגבר דווקא על הצורך להמנע מעימות, ומרחיקים מאיתנו את בני הזוג שלנו. לפעמים כעס הוא התנהגות המתאימה לצרכים, אבל לא כשהוא לא מרוסן. צריך למצוא את האיזון הנכון בין הכעס לבין ההגיון השקול, כדי לדעת מתי ועד כמה יש לשלוט בכעס, ומתי לחפש פתרונות אחרים. התוצאה היא שאני משער שגם בן זוגך מרגיש שהוא לא מצליח להעביר לך את המסר של מה שאת אמורה לעשות, כדי לעזור לו להרגיש טוב.אם תחשבי על זה, כנראה שיהיה לו קל יותר להיות אמפתי, ולראות מה טוב לך, כאשר הוא מרגיש טוב, מאשר כאשר הוא מרגיש רע, וכועס עליך או צריך להתגונן. אני יודע שזה קשה, ועוד יותר בהריון, אבל מכיוון שאני לא יכול לייעץ לו לעשות בדיוק את מה שאני אומר לך, נשאר לי לומר רק לך את זה, כי זו עצה ששניכם זקוקים לה. אז תתחילי בזה את, ויש סיכוי טוב שהוא יבין מה נדרש ממנו, בהמשך. והעצה היא – השתדלי את ליצור מצב שבו טוב לו בזוגיות,ללא קשר למה שהוא עושה. הדריכי אותו בעדינות, ובלי לחץ, למה שאת רוצה, ואל תראי את התסכול שיש לך כאשר הוא "לא מבין". עם הזמן, יש סיכוי טוב שתגלי שהממוצע שלו השתפר בהרבה, גם אם אינו מושלם. ויכול להיות שתגלי שמצב זה עדיף על ממוצע נמוך יותר, כששניכם מתוסכלים.