טיפול מיני או נפשי? מה נכון יותר?

תאריך פנייה: 28.10.2009 מס׳ הודעות: 3
חיפוש נושא
שולמית
מה הבעיה שלי?
28.10.2009 • 00:52

שלום רב,
אני עם בן זוגי קרוב ל 7 שנים, מתוכן 3 ומשהו כנשואים, יש לנו ילדה מדהימה בת שנה וחצי ואני מאמינה שבקרוב נתחיל לחשוב על ההרחבה ששנינו כה רוצים אבל כרגע המצב הכלכלי לא מאפשר...היחסים ביני ובין בעלי טובים,אנחנו חברים טובים ומדברים על הכל, אבל בחודשים האחרונים אני מוצאת את עצמי "מחפשת" מישהו להימשך אליו... אני בבעיה קצת מבחינת יחסי מין עם בעלי כי הצרכים שלנו הם שונים לחלוטין, אני מנסה לעבוד על זה .. אבל בחודשים האחרונים כבר היו לי 2 בחורים שנמשכתי אליהם מאוד, דבר שלא קרה לי לפני כן.... (שאני אומרת נמשכתי אני מתכוונת שממש יכולתי לדמיין את עצמי איתם, זוגית ופיזית...)..נכון להיום שני הבחורים האלו כבר לא חלק מהחיים שלי ואני חשה אכזבה מסויימת, שהנוכחות שלהם בחיי נעלמה....כל זה גורם לי למחשבות האם יש בעיה באהבה שלי לבעלי, אולי אני לא אוהבת אותו? אולי אני לא צריכה להיות איתו?.. למרות ש - אני מנסה לדמיין את עצמי בלעדיו - ואין מצב. לא רוצה להיות בלעדיו...באופן כללי אני בטיפול אצל פסיכולוגית בשיטת CBT אבל אני לא מרגישה עדיין מספיק בנוח לשתף אותה בזה..מה דעתך?...תודה

ד"ר אורן חסון
טיפול מיני במקום טיפול נפשי?
28.10.2009 • 12:06

שולמית יקרה,
מצד אחד, את לא צריכה להילחץ מכך שאת מדמיינת יחסים עם אחרים. היכולת שלנו להכניס את עצמנו בדמיון למצבים מדומים היא גבוהה, והם יכולים להרגיש מציאותיים מאד, לפעמים עד כדי השתלטות עלינו. אם את לוקחת את זה כ"סימן רע" אז זה יהיה סימן רע, ואם תקחי זאת כ"שעשוע דמיוני" זה יהיה שעשוע דמיוני.מצד שני, את אומרת שיש לך בעיה ביחסי המין עם בן זוגך. ולכן, סביר שטיפול מיני הוא הדבר הנכון יותר, ולא טיפול נפשי. כי, כפי שאת אומרת, את ממש לא רוצה להיפרד ממנו. ואם כבר את נשארת עם המטפלת הקוגניטיבית שלך, תצטרכי להרגיש אליה מספיק אמון כדי להיפתח אליה. ואם לא, אולי להחליף מטפלת. אם כי, כפי שאמרתי, טיפול מיני בבעיה עצמה יוכל אולי להעלות וגם לפתור את המחשבות הטורדניות שלך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
שולמית
טיפול מיני במקום טיפול נפשי?
28.10.2009 • 14:29

ד"ר שלום ותודה,אני לא רוצה להחליף מטפלת כי היא נהדרת, ואני לא הרבה זמן אצלה ולכן עדיין לא מרגישה מספיק בנוח. מעבר לזה יש לי דברים נוספים שעלי לפתור בחיי ולכן אני אצלה.אבל בהחלט אתה צודק שאולי אני צריכה לקחת את הדברים בצורה חיובית ולתת לעצמי לדמיין ולא להרגיש רע עם זה.תודה רבה!