טיפול זוגי: מגיע מוכן?
גולי
אי התאמה כלכלית
⌄
שלום
ד"ר.אני עומד בפני דילמה קשה מאוד ומתסכלת, אני הצעתי לפני שבוע נישואים לזוגתי המדהימה,הכלביחסים בינינו מצוין מלבד דבר אחד, אנחנו לא מתאימים מבחינת חשיבת והתנהלות כלכלית, אנחנו זוג צעיר ללא עזרה של ההורים בכלל, אין לנו חסכונות בכלל. מעבר לכך אני מרוויח משכורת מעל הממוצע והיא מרוויחה מתחת לממוצע, אנו עוברים את החודשבמטרה לשרוד , לא מבלים ומרגישים חנוקים.אני בן 30 ולקחתי לפני כמה חודשים אחריות לנהל את תקציב הבית ולשים בצד חסכון כל חודש (לאחר שלא הצלחנו לחסוך לפני זה מכיוון שהיא הייתה סטודנטית), אני מתמודד עם זה וגם היא בינתיים, יש לה כל הזמן חששות כבדים על מה יהיה בעתיד כאשר היא תרצה לעבוד פחות ולהיות עם הילדים, מה יקרה שיהיו הוצאות של ילד, היא אומרת שהיא תרצה פינוקים ובגדים בגלל שהיא אישה והיא לא רוצה שאני אסגור את הברז על כל קניה גדולה שאנחנו נבצע, אני מגיע מבית דל ללא נכסים ולא קיבלתי יותר מידי מותרות בילדותי, היא בדיוק הפוך, היא התחילה לעבוד בגיל מבוגר, לא חסכה שקל וקיבלה הכל ומתי שהיא רק ביקשה מההורים שלה.אני מתוסכל ואין לי שום ביטחון בכך שנעמוד ביחד במשברים הבאים שיעמדו בדרכינו. היא מתוסכלת ולא מרגישה אישה מכיוון שאין לה פינוקים ובגדים וטיול לחול פעם בשנה...אני כלכלן שמתעסק כל היום בחישובי רווח והפסד ולא משוחרר, היא בדיוק הפוך ואני מפחד להיכנס לחובות ובכך לרדת באיכות החיים בעתיד.אנחנו מתחילים השבוע טיפול זוגי במיוחד לטיפול בזה, אשמח אם תכתוב לי כמה מילים בנושא , ובכלל אשמח לתגובות מכל משתתפי הפורום,תודה מראש...
ד"ר אורן חסון
לבוא לטיפול "מוכן"
⌄
גולי יקר,
אתה מתחיל בטיפול השבוע, ולכן אני שואל את עצמי: אם כך, מה אתה עושה כאן?התשובה שלי (לעצמי) היא שאתה כנראה מרגיש צורך לבוא לטיפול "מוכן", זה מסתדר גם עם השאלה שלך על ההתנהלות ביניכם, המגיעה מהצורך שהדברים יהיו מסודרים, ומחוסר הבטחון שאתה מרגיש כאשר בת זוגך מבלגנת לך אותם. אני יודע שזה קשה, ואני יודע שיש משמעות להתנהלות כלכלית נכונה, אבל אולי אתה באמת כן זקוק "להשתחרר" מדי פעם. כלומר, ליצור איזו מציאות שהיא באמצע, בין לבין. תן לדברים האלה לעלות בטיפול, והרגע.