טיפול זוגי לבד: איך להתחיל
נ
לחצים שהורגים זוגיות
⌄
שלום
ד"ר חסון.אני כותבת לך דווקא בתקופה רגועה, שנותנת לי פרספקטיבה אובייקטיבית יותר אולי על חיי הנישואין שלנו:חזרנו אתמול מסוף שבוע ארוך בחו"ל, שהיה כיף למעט פעם אחת, שבה אני לקחתי דברים כנראה יותר מדי חזק ללב.בכל מקרה, דווקא כשאנחנו בחו"ל ורגועים, נדמה שהכל טוב, ושוב יש לי את בן הזוג שהיה לי כשהתחלנו לצאת. אנחנו במן בועה כזו של ביחד זוגי וכיף לנו. אבל בחיי היומיום המריבות רבות על שטויות, הוא מאוד חסר סבלנות כלפיי, מנסה לחנך אותי על כל צעד ושעל, אני מאוד בודדה (עובדת מהבית ללא חיי חברה כמעט) וכשהוא מגיע הוא שעתיים בטלוויזיה ורק כשאני כמעט ישנה, אז הוא מתפנה אלי. אני מרגישה שאני מוותרת המון, ושהוא מנהל את כל החיים שלנו לפי לוח הזמנים שלו, ואני נותנת לו, כי אין לי כוח לעמוד בדיבור המתיש והתנהלות המתישה שלו. לפעמים הוא כל כך עקשן, שאני מרגישה שקיר יבין אותי טוב יותר.ברור שצריך שניים לטנגו וגם לי יש חלק לא מבוטל בזוגיות שלנו, ואיך שהיא נראית, אבל נדמה שמאז שהחלטנו להתחתן, לפני שלוש שנים וקצת, כל הזמן מריבות, וזה מתיש אותי.אני כבר חושבת על חיים בלעדיו בדמיוני, אבל מבטלת את זה, כי א. אני רוצה ילדים ואני לא נעשית יותר צעירה, ושכנעתי אותו שנתחיל לעבוד על זה בקרוב וב.חשש כלכלי, למרות שיש לי עסק עצמאי וג. אני בסופו של יום, מאוד קשורה אליו.מה עושים? הוא לא מבין שצריך ללכת לייעוץ זוגי, וגם לא מוכן לכך. ודי מורח את הזמן. הוא רצה פעם שנארגן יעוץ מיני, כי גם חיי המין שלנו בקאנטים, כפי שאתה מנחש, ואני חשבתי שדרך היעוץ המיני אפשר יהיה להמשיך הלאה לייעוץ זוגי, אבל כשמצאתי מישהו, הוא איכשהו מרח גם את זה, כמו שהוא עושה להרבה החלטות בחיינו. מה עושים?
ד"ר אורן חסון
איך להתחיל בטיפול לבד
⌄
נ יקרה,
אכן, מטפלים מיניים לא מעטים הם גם מטפלים זוגיים, כך שזה רעיון טוב. אם הוא הראה נכונות, לחצי קצת יותר, ואולי זה יעבוד.ואם זה לא הולך, והוא בשום פנים ואופן לא יסכים, התחילי להגיע לבדך למטפל מיני שהוא גם מטפל זוגי, והתחילי בטיפול הזוגי דווקא. לבד, אם המטפל מוכן לזה. עם הזמן, קודם כל תוכלי לשפר כמה דברים בתקשורת עם אישך, ואולי גם הוא יצטרף מאוחר יותר.