טיפול בקנאה: מה לעשות?
גלית
חוסר אמון
⌄
יש לי חבר כבר 3 שנים והכל נהדר,אבל הבעיה היא שיש לו בי חוסר אמון ,במערכות יחסים ונישואין קודמות שלו בגדו בו הן בבגידה גופנית והן בשקרים.אני אדם מאוד אמיתי ואוהבת אןתן אהבת נפש ואינני סוג של בחורה בוגדנית.כבר קרו מספר מקרים שהוא פשוט עשה לו סרטים בראש והאמין בהם ,הפסיק לדבר איתי וכשאלתי אותו מה קרה הוא הטיח בפניי את האשמותיו ולא הנחי לי להוכיח לו שהוא טועה.דוגמא למשל...אתמול הייתי צריכה לנסוע מודם בבוקר לצילומי פרסומת כניצבת ןהתרגשתי מאוד מהחוויה והוא ידע הכל שצריכים לאסוף אותי מהבית והכל...בשעה 5:45 בבוקר התקשר אליי נהג המונית כדי שארד ,החבר שלי היה ישן אז נתתי לו נשיקה וירדתי ,לאחר 9 דקות הוא התקשר אליי ושאל אותי מי אסף אותך אז אמרתי לו שמונית אספה אותי והוא ניתק ולאחר כמה דקות התקשר אליי ואמר לי שמהיום האמון ביננו נגמר,,, שאלתי למה? הוא ניתק ולא ענה לי כל היום ,בערב הוא בא הביתה מאוחר ושאלתי אותו היכן היית והוא התחמק...בשניה הוא יכל לאמת את מה שאמרתי שמונית אספה אותי אבל כנראה טוב לו להאמין בסרט שיצר לעצמו.אני מרגישה חוסר אונים ואינני יודעת מה לעשות עם חוסר האמון שלו...אשמח לעזרהתודה
ד"ר אורן חסון
קינאה מוגזמת, ושנים טובות יותר?
⌄
גלית יקרה,
מה שאת מתארת, הוא מוגזם. אני חושש שלבד לא תצליחי להתמודד איתו מהסיבה הפשוטה שכל עוד הוא לא בוטח בך, הוא לא יקבל ממך תובנות חדשות כי בעיניו את אינטרסנטית. אם את רוצה להמשיך את שלוש השנים הטובות בשנים טובות יותר, כדאי שתגיעו ליעוץ זוגי, בגלל שאת זקוקה לגורם החיצוני לליבון משותף של הדברים. וזה לא רק כדי להאמין במה שאת אומרת, אלא גם כדי להבין שהוא מנצל את הנטייה הזו שלו לשליטה בך, ואולי גם שאת נותנת לו לעשות את זה.אם הוא יסרב להגיע ליעוץ זוגי, את יכולה, בעזרת יעוץ מקצועי, לעשות את זה גם ללא השתתפותו ביעוץ.