טיפול בקנאה בזוגיות

תאריך פנייה: 01.12.2005 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
אריאלה
אהבה וקינאה
01.12.2005 • 19:26

שלום
ד"ר חסון,אני נשוי מעל 10 שנים+ ילדים ובזוגיות טובה.לאחרונה חש רגשי קנאה עזים במיוחד שלא היו בעבר. כגון:אם אני מתקשר אליה והיא לא עונה או לא נראה לי שלאישתי יש ידידים שאיתם היא משוחחת, עד כדי חשדות בבגידה שאני יודע שלא מוצדקות ובטוח שהם בראשי בלבד. מה לעשות בכדי להוריד את סף הקנאה שלא תפגע בזוגיות ?

ד"ר אורן חסון
תשומת לב
02.12.2005 • 22:47

אריאלה יקר,
קינאה יכולה לפגוע בזוגיות, וללא צורך אם אין באמת שום דבר שיצדיק אותה. יש דרך אחת לא רעה גם לדעת מה קורה, וגם לחזק את הזוגיות שלכם, וכן, גם להוריד את הקנאה. הדרך הזו היא פשוטה – התחל לחזר אחריה יותר. קח אותה יותר לבילויים, הראה לה יותר תשומת לב, הקשב לה כשהיא זקוקה להקשבה, מתנות קטנות מדי פעם, אבל לא לדרוש להיות איתה בכל רגע פנוי, אם היא צריכה קצת זמן פנוי לעצמה. אם תהיה טוב ונדיב לצרכים שלה, ולא תלחץ עליה, ומקסימום תגיד לה בנון-שאלנטיות: "היי, חיפשתי אותך. הייתי צריך לשתף מישהי בחוויה שהיתה לי, ולא מצאתי אותך אז טילפנתי אל המאהבת שלי." הרעיון הוא קודם כל להיות במצב שבו היא תרגיש מאד שלא בנוח לא לשתף איתך פעולה כאשר אתה טוב אליה. אם אתה לא מסוגל לזה, כנראה שיש לכם בעיה בזוגיות, ואתם זקוקים ליעוץ חיצוני כעזרה.לגבי ההתעלמות הטלפונית, אתה יכול להוסיף גם ואריאציות דומות, אבל אל תגזים באמירות האלו. למשל, אתה יכול להגיד: "צלצלתי אליך, ולא ענית אז שכחתי מה רציתי ממך", או "היתה עיסקה נהדרת של סופשבוע במאדריד, אז חיפשתי אותך שעה, כדי לשאול אם את רוצה לבוא, לא מצאתי, ובינתיים העיסקה נסגרה". הרעיון הוא להגיד משהו שיראה שאתה זוכר שלא הצלחת למצוא אותה, אבל מבלי ללחוץ עליה לספר למה. לתת לה להתבשל עם זה לבד, שהיא תחליט מה היא עושה עם זה. כאמור, לא יותר מדי. רק אחת לזמן מה (לשבוע, נגיד), גם אם אתה לא מוצא אותה יותר פעמים.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083