טיפול בזוגיות: מה עוצר אותך?

תאריך פנייה: 26.09.2018 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
מאיר
שחרור עבר ואי למידת לקח
26.09.2018 • 15:19

צהריים טובים אורן אני גבר נושק ל30 במהלך 7-8 שנים אחרונות ניסתי הרבה דייטים...בודדות הפעמים שזה עבר את שלב הגישושים ואז לאחר מכן פעמים אמרתי שאני לא מעוניין בהחלטה של רגע ללא מחשבה...ופתאום אני חושב עם עצמי שכולם מסביבי נשואים ואני מוצא את עצמי רואה בפייסבוק שלהם יותר מדי פעמים חופשות ומסיבות וזוגיות פורחת וממש חיים אני חושב שהן תכף יתחתנו ותמיד נדלק בי פצע אולי אם הייתי שקול זה היה אני...אני מרגיש שזה כמו פצע שנובר בי...יש אדם שלא עשה טעויות ?אני מצטער שלא הייתי שקול יותר ואולי זה מדברים בעברי אבל אני גם רווק ולכן נפצע גדול יותר יש דרך אמיתית לשחרר את העבר?אני שוקל ללכת לטיפול ....ומעבר לזה קשה לי להשלים עם העבודה שכולם מסביבי פורחים ורק אני עדיין מחכה..החיים יותר ברורים לי אין בחורה מושלמת אבל בזמנו לא ידעתי את זה...ואני עדיין עושה טעויות ונקשר מהר מדי אני מרגיש שזה ממש בדם שלי ...יש תקווה דוקטור למשפחה ?

ד"ר אורן חסון
האידיאל שאולי היא לא
28.09.2018 • 21:09

מאיר יקר,
30 לגבר רווק, זה עדיין לא מלחיץ. זה מקובל. אבל העניין הוא שאתה מדבר על מעט מאד 'יחסים', ומעט מאד פעמים שבהם הדייטים עברו את שלב הגישושים. בגלל זה אני חושב שאתה חושב נכון כשאתה חושב באמת ללכת לטיפול. כשאתה לא רגיל ביחסים כל כך הרבה זמן, אני חושב שאתה בהכרח לא בטוח ביכולת שלך ליצור קשר זוגי ותקשורת זוגית, והבנה של צרכים הדדית, ואולי גם יכולת לוותר – לה ולעצמך. אני גם רואה אי בהירות מסויימת שלך עם עצמך, כי מצד אחד אתה כותב שאתה מבין עכשיו שאין בחורה מושלמת, שזה אומר שכנראה היה לך קשה להתמודד עם זה בעבר, ואו שנלחמת כנגד אי השלמות הזו ופגעת בבנות זוגך, או שויתרת עליהן. מצד שני אתה כותב שאתה נקשר מהר מדי. שזה אומר שאתה מפתח הרבה ציפיות, אבל כנראה שלא מתחבר רגשית אליה, אלא אל האידיאל שאתה מצפה שתהיה. אלה הם דברים שצריך לעבוד עליהם כדי לקבל איזונים שיעזרו לך לקבל את המציאות, יחסים שיש בהם שוויוניות ונתינה הדדית מבלי לעשות חשבונות, ורגשות שיכוונו לאדם שהיא, יותר מאשר לאידיאל שאולי היא לא.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083