חששות בזוגיות: מה הסיבות לחוסר הביטחון?

תאריך פנייה: 19.07.2006 מס׳ הודעות: 4
חיפוש נושא
מוטרדת מאוד.
כשמרגישים שזה חד צדדי...
19.07.2006 • 19:36

שלום
ד"ר חסון,יש לי חבר כשנה. בת 26 . אני רוצה להתמסד , להתחתן , ולהתקדם תוך כדי מערכתהנישואים בחיי הקריירה. הבעיה היא שחברי בשלב הזה לא חושב על חתונה ואפילו לא על צעדים לכיוון . איך להתמודד עם העובדה שיש בינינו חילוקי דעות בנושא והרצונות הם לא הדדיים?זה מעכיר את האווירה בקשר כי לעתים אני מרגישה שאולי זה מחוסר אהבה או הערכה.כיף לנו ביחד אבל הידיעה שהוא לא רוצה אותי לכל החיים בשלב הזה מקשה עליי להתמסר, לאהוב אותו ולתת לו מעצמי. אני גם מרגישה שההתנהגות שלי רק מורידה ליאת הערך העצמי ומעלה לו את האגו - אני זו שרוצה בעוד שהוא זה שלא. איך עליי להתנהג?תודה על עצותיך,המוטרדת

ד"ר אורן חסון
חד צדדי טוב, בדרך כלל, לצד אחד
23.07.2006 • 00:18

מוטרדת יקרה,
לא כתבת מה החבר שלך כן רוצה, ומה הפילוסופיה שלו בחיים. אולי הוא בכלל לא רוצה להתחתן אף פעם? אבל הרושם שאני חושב שאת מקבלת הוא שהוא רוצה אותך עכשיו, ולעזאזל מחר. מחר הוא יעשה החלטות של מחר. היום הוא עושה החלטות של היום. ולפי מה שאת כותבת, אולי מחר הוא ירצה מישהי אחרת ("הידיעה שהוא לא רוצה אותי לכל החיים"). ואולי הוא רק לא בטוח. ואולי הוא רוצה, אולי אפילו אותך, רק העניין הזה של הנישואים ומשפחה, מבחינתו, יכול לחכות עוד 5 או 8 שנים, כי לא מתאים לו מקצועית וכלכלית. בררי בדיוק מה הסיבות שלו, ואם תקלטי שהוא לא בטוח בך קחי זאת בחשבון, ואם הוא כן בטוח בך, אבל רוצה לחכות הרבה זמן, קחי גם את זה בחשבון, ותחליטי אם זה מתאים לך. אם את לא מקבלת בטחון, ואם את מעריכה שיש סבירות גבוהה שהוא יעזוב אותך בעוד שנה-שנתיים, המסקנה שלך צריכה להיות די ברורה, לא? כי כתבת שאת רוצה להתמסד, ורוצה להיות עם מי שיקדם את המטרה שלך, ואותי שכנעת שזה מה שאת רוצה לעשות.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
מוטרדת מאוד.
חד צדדי טוב, בדרך כלל, לצד אחד
23.07.2006 • 10:38

שלום
שוב ד"ר חסוןותודה על העצות החכמות שאתה נותן ליתראה, דיברתי עם חברי על זה.ומה שעלה מכל זה הוא שהוא לא בטוח בי כרגע כי הוא צריך עוד זמן.הוא צריך להכיר אותי יותר . שנה זה לא מספיק לטעמו כדי להחליט שזה לכל החיים.שנתיים זה בגדר הסביר מבחינתו (בערך)אבל בינתיים מה לעשות? האם זה נכון לחכות ולהמתין עד שהוא יהיה בטוח בי?איך לדעת שזו סיבה ולא תירוץ? איך לדעת שזו אהבה ולא כי נוח?תודה ויום טוב,מוטרדת

ד"ר אורן חסון
גם אהבה יכולה להיות משהו מאד נוח
23.07.2006 • 18:11

מוטרדת יקרה,
לצערי, לא אוכל להגיד לך איך תוכלילדעת. כל מה שאת יכולה, הוא לנחש ניחוש מושכל. ככל שהוא אמין יותר, תוכלי לבטוח בו יותר, וככל שאת רוצה בו יותר, כדאי לך יותר להמר עליו.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083