חשש ממינון סקס? טיפים לזוגיות

תאריך פנייה: 29.06.2006 מס׳ הודעות: 6
חיפוש נושא
גלי
האם יש כאן אוננות וחרמנות יתר??
29.06.2006 • 12:09

שלום
אני בת 25 בעלי בן 26נשואים שנתיים,אבל מקיימים יחסי מין זה 6 שניםכאשר בעלי היה בגיל 19-20 גיל התבגרות הוא היה מאונן כל יומיים.האם זו אוננות יתר?הוא גילה לי שאף פעם לא קיים יחסי מין עם אחת אחרת חוץ ממני,הכרתי אותו היה בתול...אבל זה מעורר בי מלא חשדות,שבגלל שהוא אונן הרבה בבגרותו,אז הסקתי שהוא היה חרמן,ושלא יכול להיות שהוא לא שכב עם מישהי לפניי...אני עד היום שואלת אותו,והוא מכחיש..הוא אומר שהנסיון הראשון היה רק איתי.עוד בעיה:אנחנו מקיימים יחסים כבר הרבה שנים,וכל דבר שאני לובשת,או תנועה שאני עושה מגרה אותו,ואם אני אסכים שנקיים יחסים 1000 פעמים ביום הוא לא יסרב, אני לא כזאת סרבנית לסקס, א-ב-ל דבר כזה מעורר בי מלא חשדות לגבי וגורם לי לשאול אותו ים של שאלות.למשל כאשר אני לובשת גופייה,והחזה כזה יוצא החוצה,אז הוא מתחיל להתחרמן מזה, או כאשר אני מנקה, או זקופה הוא מתחיל לגעת בי למטה....דבר שגורם להגיד: שלא רק אני נראית ככה, מלא בחורות ברחוב לובשות ככה,כל אחת עם גופייה וגוף כמוני עושה לך את זה? מחרמנת אותך? ואם מישהיא התקרבה אליך,זה עושה לך משהו?ואם ראית ציצי שדומה לשלי זה עושה לך משהו? זה גורם לך להתחרמן?אני כל היום עם שאלות כאלה...ותמיד תמיד כל יום אני שואלת אותו...לא יכול להיות שלא קיימת יחסי מין עם מישהי לפני שהכרת אותי.....עכשיו התגובה שלא לכל השאלות...היא לא.והוא מתחרמן ממני בגלל שהוא אוהב אותי, ונמשך אליי, אז אני אומרת לו, שכל אישה עם גוף כמו שלי היתה מושכת אותך,אז הוא אומר לי ...אבל אני אוהב אותך...וכך חלילה...אני מודה שאני מגזימה עם השאלות.אני מקווה שתענו לי על השאלות המודגשות,ותביעו את דעתכם בבעיה...איך אני נפטרת מהשאלות האלו?האם זה שהוא כל הזמן מתחרמן עליי,אומר שהוא מתחרמן על כל אישה?האם זה שבגיל ההתבגרות אונן יום אחרי,ולפעמים יומיים ביום אומר שהוא היה חרמן יתר, ומחשיד שיכול להיות שאכן קיים יחסים עם מישהי לפני? זה מחייב?תודה

מתוסכלת
29.06.2006 • 14:06

אז ככה אשמח אם יורשה לי ע"י מנהל הפורום לענות או לייעץ לך בנוגע לשאלותייך ואפילו לקבל ממך קצת ייעוץ אם הדבר יתאפשר...אני בת 19 וחברי בן 20 ואנחנו חברים מזה כשנתיים ו- 5 חודשים. למען האמת אני מרגישה הזדהות איתך מכיוון שהתיאור שנתת על בעלך תואם בדיוק את התיאור של חבר שלי ואין ספור פעמים רבנו על עניין תדירות קיום יחסי המין כמו שאת תיארת "אם אסכים שנקיים יחסים 1000 פעמים ביום הוא לא יסרב".... גם אני לא סרבנית לסקס אבל מבחינתי הדבר חשוב אבל לא באותה מידה כמוהו. גם אני קצת חוששת מכך שבן זוגי "חרמן" ולא רק כלפיי ואומנם אני רק בת 19 אבל אני מאוד אוהבת אותו וכרגע מה שנותר לי לעשות הוא רק לתת אמון בבנאדם .בנוגע אלייך (חשוב לציין ששנינו היינו בתולים ושכבנו זה עם זה בפעם הראשונה) את צריכה פשוט להוציא לך מהראש את כל המחשבות שבעיניי חסרות משמעות ושוליות .(עד כמה שזה לא קל וזה באמת לא קל)עכשיו כשאתם נשואים זה משנה אם הוא היה בתול או ששכב עם מישהי לפנייך? הוא איתך עכשיו , הוא אוהב וחושק בך וזה רק צריך לגרום לך להעלות חיוך על הפנים ולהיות האישה הכי מאושרת בעולם,ובעבור נשים רבות היחסים שלכם מודל לקינאה.ברור שהשאלות והחששות נובעים מתוך קינאה שזה דבר נורמלי לגמרי (בגבול הטעם הטוב) , אני באמת יודעת שקיים חשש לא קטן כאשר בן הזוג "חרמן" וכל עוד מדובר בחרמנות כלפייך ,אני חושבת שזה בסדר ופשוט להמשיך לסדר היום.אני מקווה שעזרתי במעט....

גלי
29.06.2006 • 15:35

שלום
לך...ותודה לך על העידוד ותשומת הלבעזרת לי המון, זה מקל עליי כאשר אני שומעת מקרים דומים לשלי...תודה לךבכל זאת אשמח לקבל את הדיעה של מנהל הפורום

שושה
30.06.2006 • 16:30

אני ובעלי נשואים מזה כשנה יצאנו לפני 5 שנים אני הראשונה של בעלי, אני לא אגיד לך שזה קל, גם בעלי בעל יצר מיני מוגבר, וגם לי יש חששות אם אני מספיקה לו ואספיק לו לכל החיים אין לי בעיה אם הוא הולך ברחוב ומסתכל על בחורות אחרות והן "עושות" לו את זה וויזואלית הוא לא עיוור וגם אני לא, אבל אם בעלך אומר לך שמתוך אהבתו הוא נמשך אלייך יותר וזה מה שעושה לו את זה את צריכה לשמוח, כי זה מראה שהעניין שלו בסקס הוא מעבר לסיפוק פיזי, מעבר רק לוויזואליות שבעניין ,היא רגשית ואמיתית מתוך אהבתו הוא נמשך אלייך יותר.תחשבי על זה את יכולה להשוות את מגע ידייך שמלאות אהבה אליו לעומת מגע ידיים של מישהי שהוא רק ראה?מילים אלו של בעלי כששאלתי אותו.יש לך בעל רגיש המחפש משמעות ולא רק סיפוק פיזי ולכן אני ואת צריכות לשמוח שיש לנו גברים כאלו ולנסות להפיג את חששותינו בצד.תזכרי שסקס זו לא בעיה למצוא ולעשות בכל מקום, הוא בחר להיות איתך ולשכב איתך מתוך אהבה ולא יצר שדורש סיפוק תאהבי ותעריכי.מקווה שתספיקי לקרוא לפני שתמחק ההודעה .

ד"ר אורן חסון
חשש מלהוריד את מינון הסקס?
02.07.2006 • 02:51

גלי יקרה,
המסקנות שלך, שבגלל שהוא חרמן לא יכול להיות שהוא לא שכב עם מישהי אחרת, הן מופרכות לחלוטין. גברים רבים הם חרמנים מאד בצעירותם עוד הרבה לפני ששכבו עם מישהי. ורבים מהם מאוננים פעם-פעמיים ביום, לפעמים יותר. אבל... גם אם שכב אם מישהי לפנייך, העיסוק בזה הוא עיסוק אובססיבי ומיותר, מכיוון שממילא את לא היית חלק מחייו אז. אבל נדמה לי שאת שואלת את עצמך אם זה נכון או לא, בעיקר כדי לדעת אם את יכולה לסמוך עליו בהבט המיני. ולכן, אם את היית הראשונה או לא, לא ממש שייך לעניין. מה ששייך לעניין הוא אם את יכולה לסמוך עליו.לפי מה שאת מספרת, הוא ממילא כל כך עסוק בך שאין לו זמן לנשים אחרות. תתחילי להיות מודאגת כאשר הוא יפסיק להמשך אליך. אם הוא מתחרמן ממראה של אשה אחרת, זה רק אומר שהוא גבר נורמלי. ואת האנרגיות המיניות שלו שהוא שואב מדמיונו, ממך ואולי גם מנשים אחרות, ממילא הוא מפנה אליך.אבל אני גם חושש שאת פוחדת מדבר אחר. אני חושש שהצורך המיני שלו, שהוא רב משלך, מטריד אותך, ושאת נכנעת לצורך שלו בעיקר כי את חרדה שאם תקטיני את המינון, הוא יילך לאשה אחרת. ולכן, חלק גדול מהמידע שאת מבקשת ממנו, הוא כדי לדעת אם את יכולה להיות בטוחה איתו לפני שתציבי בפניו גבולות חדשים של מיניות, יותר לפי מה שמתאים לך.כדאי שתרדי מהחקירות האובססיביות שלך לפני שתהרסי בחרדות שלך את חיי הנישואים שלכם, בשל מריבות מיותרות. ואם קשה לך, אני ממליץ ללכת לטיפול. ובאשר למה שקורה ביניכם, תצטרכי ללמד אותו מתי זה מתאים לך ומתי לא, וככל שתהיה ביניכם יותר פתיחות ואמינות (שזה אומר, מבחינתך, גם לקבל את המיניות שלו ואת העובדה שהוא מתחרמן גם מתמונות בעיתון, למשל), כי יהיה לו קל יותר לדבר איתך (כי אחרת הוא לא ייפתח לפנייך, כי למה לגרום למריבה מיותרת?), ולך לבטוח בו. זה תהליך לא פשוט, גם לך, אבל כדאי שתתחילי בו, או שתלמדי לחיות בשלום עם קצב המיניות שלו ושלך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083