חשדנות זוגית: איך לפתור?
גפ
אי נתינת אמון בנושא כספים
⌄
בוקר טובאני בת 26 נשואה שנה +1 נכנסתי להריון והחלטנו להתחתן . אני באותה תקופה הייתי בחובות רבים בנוסף לחשבון שהוגבל בדיוק באותו הזמן כשהתחלנו לצאת .יש לציין כי יצאנו לפני החתונה בערך חודשיים . בעלי היה לצידי לגמרי תמך בי כשלטענתו נסגור את כל החובות והכל יהיה בסדר . כשאני טענתי שהוא לא יכול לקחת הכל על עצמו היות ובעתיד זה עלול להוות בעיה שאני מגיעה לנישואין ללא כספים ועוד עם מלא חובות . אומנם יש לי עבודה מסודרת אני בעלת תואר מה לעשות נכנסתי לחובות כי ביליתי הרבה .הוא הסכים להכל . במקביל אמא שלי יש לה משפט לגבי פשיטת רגל היות וגם היא לפני 10 שנים נקלעה לסיטואציה של חובות מאוד גדולים . אחרי חתונה התחיל מצב שבו בעלי לגמרי לא נותן לי אמון עם כסף למרות שהכל נסגר וגם חלקי היה נכבד שם שילמתי מהמשכורות שלי גם . ושיניתי לגמרי את הגישה לגבי בזבוז כספים . הוא עדיין לא נותן לי אמון כמו כן במריבות בנושא הוא מכניס את נושא האמא שלי וטוען שאני בדיוק כמוה דבר שאינו נכון ומאוד פוגע כי אני באמת עושה את כל המאמצים ואינני מבזבזת כלל ללא ידיעתו או התייעצות איתו. אני מאוד השתנתי אני עושה חישוב מאוד מדויק לפני שאני עושה איזשהו צעד אולם נראה לי ממש מגוחך כל פעם שאני מוציאה כסף לבקשרשות מבעליאני גם עובדת ומרוויחה משכורת אייני מובטלת אני לא חושבת שכאשר אני מוכיחה את עצמי כמישהי שמאוד השתנתה צריכה להיות מושפלת עד כדי כך .מה לעשות ?תודה
ד"ר אורן חסון
פגישה מיני-מרתונית?
⌄
גפ יקרה,
בן זוגך מרגיש שחילץ אותך ממצב כלכלי קשה, תקופה מאד קצרה לאחר שהכיר אותך. ובעצם, הוא לא ממש הכיר אותך כשנישאתם. זה, בשילוב העניין של אמך, גורם לו להיות חשדן בנושא הזה. אלא שלכי עכשיו ותוכיחי שאין לך אחות. אין ספק שזה מתסכל. הדרך הנכונה ביותר לפתור את העניין היא בדיאלוג מעמיק. לא בויכוח רגשני. השאלה היא אם אתם מסוגלים ליצור דיאלוג כזה, שבו תוכלי להגיד מה התסכול שלך, להגיע לשורש החשדנות שלו, להסברים מדוייקים באשר לכשלון הכלכלי שלך עד שהכרתם, וגם מה השתנה בך, אם זו היתה תוצאה של חוסר אחריות. אם קשה לכם לדבר על זה כפי שראוי שתעשו, ייתכן שתצטרכו לטפל בזה במסגרת של ייעוץ זוגי. להערכתי, אם הבעייה היא באמת נקודתית, בנושא זה בלבד, ייתכן שאפילו די יהיה במפגש מיני מרתוני (של שעתיים-שלוש ברצף), כדי למצות את הנושא בשיחה ארוכה, עם הכוונה של היועץ הזוגי.