חרדות לפני חתונה: מה עושים?
שירה
חרדה לפני חתונה וטורדנות כפייתית
⌄
שלום
ד"ר חסון,אני כחודש וחצי לפני חתונה, וכל היום מעסיקות אותי שאלות האם באמת אני עושה צעד נכון? האם אני מספיק אוהבת את בן זוגי? אולי אני יכולה למצוא מישהו יותר טוב? אני מרגישה כל היום טרודה וזה גורם לי להתרחק מבן זוגי.אני רוצה לציין כי בן זוגי אדם מדהים, דואג לי, אכפתי. אך לחודשים האחרונים אני מרגישה שאני מתרחקת בגלל המחשבות שמציפות אותי.אני סובלת מOCD, בעברי היו תקופות יותר קשות, אבל בשנים האחרונות זה יותר רגוע.אני מרגישה שבגלל החרדות לפני החתונה, זה מתחיל להתגבר בתקופה האחרונה.אני מפחדת שהמחשבות על בן זוגי נובעות מOCD, ולא באמת "אמיתיות".מצד שני אני אומרת לעצמי אולי אני לא מספיק אוהבת אותו וונמשכת אליו זה לא קשור לOCD.אני מפחדת לבטל את הכל, ובדיעבד להבין שעשיתי טעות כי אולי גם בקשרים הבאים זה יקרה לי. אני גם מפחדת שוב להתחיל לחפש בן זוג חדש, בזמן שיש לי בן זוג שאוהב אותי ויהיה בעל טוב.האם זה קשור לOCD ומה עליי לעשות???תודה.
ד"ר אורן חסון
רגע לפני החתונה
⌄
שירה יקרה,
אני חושב שהמצב הוא בדרך כלל הפוך, כלומר, שלא ה- OCDמוביל אותך. מקובל שחרדות הן שמובילות ל-OCD ולא להפך. ואת החששות שעליהם את מדברת, יש גם לאנשים ללא תופעת OCD. זה טבעי, והשאלה היא רק באיזו עוצמה. את חודש וחצי לפני חתונה, שהלכת אליה מתוך כוונה ורצון טוב ומתוך אמונה שזה יעבוד. עכשיו את חוששת, ולא בגלל שינויים שחלו ביניהם. אני חושב שאת צריכה יותר לסמוך על עצמך ועל החלטותייך. אבל אני מציע לך ללכת לטיפול פרטני, כדי להפחית את החרדות שלך לפני החתונה. זה חשוב.