חיים משעממים? מה אפשר לעשות?

תאריך פנייה: 22.10.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
האישה
תמיד רבים
22.10.2006 • 11:51

אני ובעלי נשואים כ4 שנים והורים לשני ילדיםבעלי ואני מאוד אוהבים אחד את השני אבל יש לנו הרבה מריבותאני עושה הכל בבית חוץ מלפרנס אותו כי אינני עובדתאבל כל המטלות בבית מוטלות עלי כביסה ילדים אוכל ניקיון וכדומהאין לי טיפת עזרהאין לנו נושא שיחה עם אנחנו מדברים אנחנו מדברים על אוכל או על הילדיםאין לנו תחביבים משוטפים אנחנו לא יוצאים לבלות בקיצור החיים מאוד משעמים ליאין לי כל סיבה לקום בבוקר חוץ מילדי מה אני עושה לישור חיי

ד"ר אורן חסון
החיים מאד משעממים? אז עשי משהו!
23.10.2006 • 01:15

האישה יקרה,
אני לא יודע מה הסיבה לכך שאינך עובדת, אבל פעמים רבות העובדה שאינך עובדת היא סיבה לחיים משעממים, ובודאי לכך שאין לך סיבה לקום חוץ מילדייך.בודאי שכאשר את בבית והוא עובד, כל המטלות עליך. הוא עובד בחוץ, את עובדת בבית. זו חלוקת התפקידים שלכם. אם את רוצה עניין בחיים, תצטרכי לחפש אותו, בין אם בעבודה, ואם את יכולה להרשות לעצמך כלכלית, אז בפעילויות אחרות, החל מחוגים לאמנות או פעילות ובילוי גופניים (יוגה, ריקוד, חדר כושר), ועד לפעילויות חברתיות ותרומה חברתית לארגונים/בתי חולים/זקנים ועוד. ואם את יכולה עוד יותר להרשות לעצמך, אז לכי לקניות כשמשעמם לך. ואם את לא יכולה להרשות לעצמך, בשל מצב כלכלי לא משהו, לכי לעבוד, אפילו אם העבודה שלך תממן מטפלת ו/או עוזרת. כי אז את זוכה להשתלמות חינם ונסיון חינם בעבודה (חינם כי את לא מרוויחה ולא מפסידה), שלא לדבר על עיסוק חינם למען השקט הנפשי והעניין שלך, ועם הזמן תוכלי להתקדם, ולהרוויח אפילו יותר. אם החיים שלך משעממים, אל תאשימי בזה אף אחד אחר. האחריות היא שלך, והתפקיד שלך הוא להוציא את עצמך משם. הם משעממים? עשי משהו!

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083