חיזור: תלות כלכלית ופתרון
אבי
גירושין וחזרה
⌄
שלום רב.
התגרשנו לפני כחצי שנה,וכיום אנחנו מבינים כי זו הייתה טעות חמורה.
אנו רוצים לשקם ולבנות מחדש את תא משפחתנו עם שני בנותינו הקטנות.
הבעיה העיקרית הינה ההורים של גרושתי,אשר אינם מוכנים לחזרתנו לחיים משותפים. הם אינם מוכנים לשמוע את שמי וטוענים כלפי גרושתי,שאם נחזור היא ואני נוחרם. יש לציין,כי הם אנשים אמידים ותמיכתם הכלכלית בבתם הינה משמעותית.גרושתי עדיין קשורה אליהם בחבל התבור.ולכן,המצב הינו מורכב ביותר אשר מונע חזרה אפשרית,משום שגרושתי נמצאת במצב של לחץ כבד אשר מרחיק אותה ממני כל הזמן.מה ניתן לעשות,אני כבר אובד עצות.
ד"ר אורן חסון
חיזור
⌄
אבי יקר,
לא תמיד ניתן לעשות. זה קורה לפעמים. אבל אם גרושתך תלויה בהם, ואינה מוכנה לשלם את המחיר וללכת לעצמאות מהוריה, בין אם בגלל רגשי אשם וחיבור רגשי, ובין אם בשל הקושי הכלכלי, נראה לי שהדרך היחידה היא ליצור דיאלוג מתמשך בינך לבינם, עד שתפתרו את מה שביניכם. במילים אחרות, אם אינכם עצמאיים מספיק כלכלית כדי להתמודד עם המגבלות הכספיות שיטילו עליהם, יכול להיות שהדרך היחידה שלך היא לחזר אחריהם, כדי להשיג אותה.אני רק תוהה אם התמיכה הכלכלית שלהם היא אכן חשובהלשניכם, כלומר, שגם אתה תולה בה תקוות ותלוי בה, או רק לה. במקרה הראשון, שגם אתה נהנה מהתמיכה הכלכלית, אז בודאי שאתה צריך לחזר אחריהם. ובמקרה האחרון, כאשר לך יש ולה יש פחות, אולי אתה צריך לספק לה ביטחון כלכלי, הן בזוגיות והן לאחריה, כדי שתהיה מוכנה לוותר על התמיכה החומרית שנותנים לה הוריה.