חוסר יכולת להתמודד עם תשובות

תאריך פנייה: 31.01.2007 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
לדר אורן חסון
חוסר רצון בקירבה
31.01.2007 • 21:39

אני חי שנים רבות עם בת זוגי,כשמונה שלוו בהרבה מריבות וחיכוכים כמעט על בסיס יומי, האמת איני זוכר מתי היה איזה אושר ביחסים אלו. תמיד רציתי להתנתק ופעמים אף הצלחתי לקום וללכת, זה לא קל היות והיתה מגיבהבניסיון פיזי ממשי למנוע זאת או בבכי.תמיד חזרתי לאחר יום או חודשים כשלא וויתרה והיתה מגיעה אלי כל שבוע. החזרה היתה לא מתוך רצון אלה חוסר יכולת לראות את מצבה הנפשי ולעמוד בהפצרותיה. כמובן שזמן קצר אחרי החזרה חזרו החיכוכים,חוסר ההבנה ,האשמות הדדיות, וההתנהגות שלה שמבחינתי מוחקת אותי אישית.הכל שלה והיא הקובעת. אגב אני חי בדירתה. איכשהו קשה לי מאוד לסרב לה ואני עד היום מוצא עצמי עושה דברים תחת לחץ ובניגוד לטובתי האישית.דבר שאיני מבין ומצליח לנתח,איני מצליח להתמודד איתה בשיחה,זה הופך לעלבונות ולא שיחה שכלתנית.היאמאשימה אותי בבזבוז שנותיה ואני אותה בהסטת מסלול חיי ובחוסר התחשבות בכך שגם לי מגיע משהו לעשות עבור עצמי,.איני מסוגל היום לסבול שהיא מלטפת או נוגעת בי בחיבה, כי יש לה גם הצד האגריסיבי האלים באישיותה שדי מפחיד אותי. ואנו ביחד כי שנינו בעצם מפחדים בגילנו מה יהיה אם ניפרד. סביב ה40 שנינו. היא רוצה בצדק ילדים משפחה ואני מפוחד פחד מוות שאהיה מחויב לה ברמה הזו. והיום כבר קשה לקום וללכת והרגשי אשמה יהיו גדולים יותר. מה עושים?

ד"ר אורן חסון
מה עושים כאשר לא מצליחים לעשות משהו
03.02.2007 • 00:38

פונה יקר,
כבר שאלת אותי בדיוק את אותה השאלה כבר מספר פעמים, וקבלת תשובות מפורטות. אם אתה שב ושואל את השאלה, זה אומר שאתה לא יכול להתמודד עם התשובה שלי, או עם בת הזוג שלך. אתה מבטא שוב ושוב אי יכולת לעשות צעדים שאתה רוצה לעשות, או חוסר יכולת החלטה. לך ליעוץ אישי, כדי לקבל החלטות מחד, וכוח לבצע אותן מאידך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083