חוסר התאמה מינית בזוגיות

תאריך פנייה: 07.12.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
לילי
לחיות ללא סקס
07.12.2006 • 22:58

שלום
דר אורן התשובות שלך פה מאד עוזרות לי. האם תוכל לענות לי על השאלה הזו- איך אפשר לתקן זוגיות אחרי בגידה, בה התגלה לגבר הבוגד שיש עולם של חיי מין מענג וטוב יותר משיש לו עם אישתו, האם אפשרי לחיות חזרה ביחד ללא סקס? האם הסקס באמת חשוב לזוגיות או שאפשר גם להסתדר בלי ,

ד"ר אורן חסון
עוד לפני - כדאי לבדוק מדוע זה כך
09.12.2006 • 11:43

לילי יקרה,
השאלה שלך היא שאלה מורכבת. כי התשובה לה תלויה בשני אנשים. אם לשני בני הזוג המיניות אינה חשובה, אזי הם יכולים להסתדר בלי סקס. אם לאחד מהם היא חשובה, יש קונפליקט מאד משמעותי. כלומר, הזוגיות הזו לא תסתדר לאורך זמן בלי סקס.כי במקרה הזו ברור שיש שתי אפשרויות, או שבן הזוג שזקוק לסקס יוותר עליו (וכאמור, זה לא יעבוד לאורך זמן - ולמרבה הצער זה מה שקרה אצלך), או שבן הזוג שאינו מעוניין בסקס יעשה זאת בכל זאת רק כדי לספק את בן הזוג שלו (וגם זה לא יעבוד לאורך זמן, כפי שאת מבינה ממה שאת מכירה את עצמך).נשארת לכן אפשרות שלישית: להגיע לטיפול מיני, כדי שתבדקי מהן הסיבות למעצורים שלך. האם הם פיזיים שניתנים לטיפול, או פסיכולוגיים שניתנים לטיפול (לדוגמא, חינוך פוריטני, ואמונות ותפיסת עולם בעניין הסקס שעליהם גדלת, ואשר דיכאו את המיניות שלך), או שמדובר בקשיים פסיכולוגיים שאינם ניתנים לתיקון (למשל, יש טענה שכאחוז אחד מבני האדם הם א-מיניים באופן גנטי). אני מציע שתלכי מרצונך, עם בן זוגך, לטיפול מיני, כדי לבחון את עצמך. אם הדברים ניתנים לתיקון, תגלי על עצמך דברים שאולי מעולם לא ידעת מה את מפסידה. ואם תגלי אותם רק בעוד 20 שנה, תצטערי מאד על הזמן הפסדת. לכן, כדאי לך להגיע לטיפול כזה לא מתוך תחושת נחיתות אלא מתוך סקרנות לגבי עצמך, ואופטימיות, ומתוך נסיון כן לבדוק מי את ומה את בהבט המיני, כי יש לו משמעות עמוקה בחיינו.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083