זוגיות ללא מחויבות: מה לעשות?
אלמוני
בעיות ריגשיות
⌄
שלום
ד"ר חסון,אני בן 34 סובל מהפרעה ביפולרית אבל מאוזן כבר 8 שנים בעקבות לקיחת 3.5 כדורי ליתיום ביום.יש לי בעיה שרודפת אותי כבר שנים רבות ולא הצלחתי לפתור אותה עד היום עם הפסיכולוגים שהייתי אצלם.יש לי קשרים קצרים עם בחורות ואני לא מצליח להתמיד בקשר.(אפשר להגיד שמעולם לא התאהבתי בבחורה, אני לא מחשיב התאהבויות בקשרים קצרים עד חודש,בדרך כלל רציתי לכבוש מחדש את הבנות שזרקו אותי)אני לא מחפש קשר למטרה רצינית, לא אוהב שמלחיצים אותי בקשר,חושש ממחוביות וכו"מחפש קשר להנאות הדדיות, לא רק בבית גם בילויים בחוץ ורצוי עם בחורה אחת.חשוב לי לציין שקרה לי שברגע שיצאתי עם בחורה והיא שאלה אותי לגבי מהות הקשר לאן הוא מתפתח, התפקוד המיני שלי ירד פלאים וירד לי החשק, ברגע שיצאתי עם בחורה וידעתי מראש שהקשר לא יהיה רציני ,היה לי הרבה יותר קל לזרום מינית, אבל גם בקשר זה באיזה שוהא שלב אבדתי עיניין, מאחר ואני לא מחפש רק סקס.אני נמצא בקונפליקט.חשוב לי לציין שהחלפתי לא לא פחות מ 5 פסיכולוגים ב 7 שנים.האם שיחות יכולות לפתור בעיות ריגשיות?, או שבגיל 34 זה כבר מאוחר מידי.יכול להיות שיש מצבים כמוני שאין להם פיתרון, כמו שלא ניתן לשנות נטיה מינית בטיפול,למרות שיש עדיין מטפלים שטוענים שיכולים לשנות. (אני אגב סטרייט)אני נמצא בצומת דרכים ומתלבט אם להתחיל שיחות פסיכותרפיה אצל עובדת סוציאולית עם התמחות בטיפול מיני וניסיון רב בתחום, עד היום הלכתי ל 5 פסיכולוגים אז חשבתי לעשות שינוי, מה דעתך? האם יש חשיבות בלכת רק לפסיכולוג או מה שחשוב זאת הכימיה,לפי הפגישה הראשונית התרשמתי מהתרפיסטית.אשמח להתיחסות
ד"ר אורן חסון
להגדיר נכון את מטרות הטיפול
⌄
אלמוני יקר,
אתה אומר בגלוי שאתה רוצה זוגיות, אבל לא רוצה מחוייבות, ולא רוצה להקים משפחה. אין ספק שלנשים רבות זה לא יתאים, אבל פה ושם יהיו נשים שזה יכול להתאים להן. לפחות לפרק זמן מסויים, גם כשתהיה גלוי בנושא זה, ורצוי שתהיה גלוי בנושא זה. רצוי לכן שבכלל תהיה גלוי עוד לפני שאתה פוגש אותן. כלומר, אם יש לך כרטיס באתר הכרויות, שהדבר הזה יהיה כתוב שם מראש, וכך תדע שנשים שאתה פוגש מתאימות לצרכים שלך.לגבי הטיפול, הרבה חשוב הכימיה שיש לך עם המטפל. עם העובדת הסוציאלית שאתה רוצה לעבור אצלה טיפול היא פסיכותרפיסטית, אין סיבה שהאמון שאתה רוחש לה לא תועיל לך עד כמה שאפשר. אבל אתם צריכים להגדיר מטרות שתוכל לעמוד בהן. כי הסיכוי לשנות אותך באופן מהותי הוא לא מאד גדול. עדיף שתלמד לקבל את עצמך, וללמוד לחיות עם מה שאתה באופן המוצלח ביותר, וגם ללמוד לקיים זוגיות (או כל קשר שאתה רוצה) שתתאים לך באופן המוצלח ביותר, ומבלי לפגוע בצד השני.
אלמוני
אני בהחלט מסכים עם הגישה שלך
⌄
אני לא מאמין ולא מצפה שהטיפול ישנה אותי מן הקצה אל הקצה,העיניין הוא שהחלפתי 5 פסיכולוגים ב 7 שנים, התחלתי בהתחלה להיפגש על שבוע אחר כך כל שבועיים, פשוט אבדתי עיניין בפגישות ובסוף זה הפך להיות פגישות סקירה פעם בחוד חודש וחצי, זה ישמע לך מוזר אבל אני משוכנע שאם היתה לי חברה קרובה ואינטימית, הייתי כנראה פחות זקוק לשיחות האלו,אני חושש שהדפוס שקרה לי עד עכשיו יחזור על עצמו, אני רוצה לסיים פגישות עם הפסיכולוגית שלי שאני ניפגש פעם בחודש וחצי מרגיש שהפגישה קורקטית וחסרת תועלת, רציתי להחליף למטפלת זוגית, התרשמתי מהפגישת הכרות איתה אבל אני לא יודע מה לגבי המשכיות. הגישה לקבל את עצמי מכיר אותה מקרוב והפסיכלוגים כבר טחנו לי את הגישה הזאת, למה אני בכלל צריך טיפול אם אומרים לי לקבל את עצמי כמו שאני ללא נכונות לשינוי מסויים.אגב אני נראה בחור רציני שמחפש קשר למטרה רצינית, אני לא מנסה להכיר דווקא דרך האינטרנט, מעדיף להכיר במציאות, אבל בהחלט אני נירתע מלהתחיל עם בחורות שמחפשות קשר למטרה רצינית, כמו כן דוחה הצעות של חברים טובים להכיר לי בחורות,אני לא רוצה שיכירו את האני האמיתי שלי וארגיש לא בנוח לצאת עם בחורה דרך חבר או ידידה שמכירים מאחר ולא מחפש מטרה רצינית, מחפש חברה לצאת לבלות בחוץ ,בבית אבל לא חושב על קשר משמעותי, אולי זה יקרה בעתיד אבל קודם אני צריך להרגיש משהו מפנים.אשמח לתגובתך.