התעקשות בזוגיות: למה זה קורה?
ריש
מריבות
⌄
שלום,
ברצוני להתייעץ איתך בנוגע למערכת היחסים שלי עם בעלי.אני ובעלי נשואים כ- 4 שנים + ילד בין 5 חודשים.החלטנו להתחתן שנה אחרי שהכרנו, כאשר בעלי היה בטוח עוד מהפגישה הראשונה שאני האחת ואילו לי היו קצת ספקות.מהשבוע הראשון של נישואינו נקלענו לקשיים כלכליים מאוד קשים בעקבות עסק שיהיה לבעלי והיו לנו ויכוחים רבים אולם היינו מאוד מאוד חזקים והחלטנו שבמהלך היום אנחנו לא מתווכחים ובערב אנו מדברים כאשר אנו מחובקים מה באותו היום הפריע לי ומה היה לי טוב בהתנהגות שלו וההפך.ואכן המצב השתפר.לאחר שקצת התייצבנו שוב... מריבות והפעם קושי נוסף לעבור טיפולים להיכנס להריון, אני הרגשתי רע עם עצמי והייתי זקוקה מאוד מאוד מאוד לחיזוק והרגשתי שאני לא מקבלת אותו.בעלי מאוד מאוד השתדל:ואכן המצב השתפר.היום לאחר הלידה אני ובעלי פשוט חתול ועכבר על כל דבר אנחנו מתווכים מנסים למצוא פתרון ולהתחיל דרך חדשה אבל כלום לא עוזר פשוט כלום!!!אני מרגישה שהוא מתייחס אליי כמו ילדה קטנה, שאני לא דואגת לבריאות שלי, שאני לא אחראית, שהוא ציפה שאני אהיה עבורו בבית האישה הקטנה כי זה מה שהצגתי לו, שאני יפנק אותו וכו' וכו' וכו' וכו' - האמת שעם יד על הלב הוא צודק בהכל אבל....אני חשבתי שאוכל להיות האישה הקטנה שבבית ומאוד רציתי אבל אני לא יכולה להיות כי באופי שלי אני לא כזו, בקשר לבריאות, נמאס לי מרופאים נמאס לי לראות אותם עם כל הטיפולי פוריות ועוד 4 חודשים של שמירת הריון בבית חולים ואח"כ לאחר הלידה שוב אישפוז למס' ימים - פשוט נמאס לי מרופאים. זה שאני לא אחראית, נכון אני לא אחראית אני סובלת מכאבי ראש אני שוכחת דברים אבל מעולם מעולם ושום דבר שהיה קשור לילד שלנו או שסיכן את חיי או חייו.לכל הסיבות שלי הוא קורה תירוצים ומתרגז שאני עונה לו בנוגע לזה ולא מקבל את זה.סיבות נוספות למריבות: שאני מרגישה שאם פעם הוא היה אוהב אותי הרבה יותר היום אני זו שאוהבת אותו פי כמה הוא מתלוצץ תמיד "אני רדפתי אחריה שנה עכשיו היא תרדוף אחרי כל החיים" וכך אכן אני מרגישה שתמיד אני מחפשת את קירבתו את חיבתו את שיחותיי עימו - הוא אומר שהפכחתי להיות תלותית - אני פשוט אוהבת אותו ורוצה להיות בקירבתו סומכת על תבונתו ורוצה תמיד אותו לצידי להתייעץ עימו ולא בגלל שאני מעריכה אותו.דבר נוסף, שהוא כל הזמן קוטע (לא רק אותי) בדברים אותי, לא ממש מקשיב תמיד מסוגל להוכיח לי ולאחרים את ההפך, אפילו אם זה בתחום השכלתי וידיעותיי הוא תמיד מנסה לשפר את דרך הצגת הדברים שלי (הוא מאוד דיפלומט) ומבחינתי זה מאוד מאוד מעליב כי גם אני מאוד אינטילגנטית ולי יש לא פחות ממנו כישורים וכיום נכנסתי למצב שאני כל הזמן מוכיחה לו שגם אני צודקת, גם אני יודעת, גם אני מוכשרת - הוא מטעמו אומר שהוא יודע את כל זאת אלמלא הוא לא היה מתחתן איתי מה שמשך אותו בראש ובראשונה לפני היופי שלי זה השכל שלי (ולזכותו יאמר שהוא תמיד תומך בי ללכת ולהתפתח לכל כיוון שאני רוצה) אבל בבית הוא מצפה ממני להיות האישה הקטנה כפי שאמרתי לו שאני אהיה.הוא גם חושב ואומר את האמת זה נכון, שעל פי רוב הוא תמיד יודע להעמיד אותנו לפני את עצמו ועל פי זה הוא מחליט דברים שטובים לנו ועל כן אני צריכה לסמוך עליו. - פעם היה מתאים לי לעשות כן אבל היום אני משום מה מנסה להוכיח לו שגם אני מסוגלת לחשוב מה טוב בשבילנו.היום החלטנו שהינה אני מנסה לחזור להיות מי שההיתי בלי אגו ובלי לנסות להוכיח ולסמוך עליו שהוא יעשה את השיקולים הנכונים וחתמנו זאת בנשיקה.אבל 5 דק' אחרי אבא שלו התקשר וביקש שיעזור לו להעביר דברים מהדירה של הוריו לדירה שלנו, בעלי אמר לו שהוא ישים אותי בבית ואח"כ יבוא לקחת את הדברים, נאמר שם שמדובר ב 4 מחשבים.אני אמרתי לו למה שלא תיסע עכשיו והוא אמר אין מקום.... אני הצעתי לו איכן להשים את המחשבים והוא החל להתרגז למה שוב אני מתווכחת הרי כשהו אומר שאין מקום הוא יודע על מה הוא מדבר....... ואני שוב מנסה להראות לו שיש מקום למחשבים והוא אומר לי תסמכי עלייי ואני אומרת אין מקום לסמוך יש מקום למחשבים ורק אח"כ אחרי שהיינו שנינו עצבנים הוא אמר אני רוצה להביא עוד דברים.... ואני מאוד נעלבתי והתעצבנתי מדוע לא אמרת קודם שיש עוד דברים והוא... למה אני צריך להגיד לך אם אני אומר שאין מקום הרי אני יודע מה אני אומר ואני- היית חוסך את כל הוויכוח הזה תשתף אותי אל תמעיט במילים תאמר לי ואז לא אתווכח, הוא - לא כל דבר את צריכה לדעת ואת צריכה להתערב.... אני יודע מה שאני אומר.באותו הרגע יצאתי מהמכונית ואמרתי זהו........ אני לא מוכנה להשתדל כי על זה בדיוק אני מדברת הוא פשוט לא מוכן לשתף אותי ומתעצבן עליי כשאני מציעה עצות כי הוא מסוגל לחשוב על הכל לבד ובעצם מבקש ממני לשבת בשקט. היום זו היתה הסיבה הזו ובכל יום מס' פעמים ביום יש סיבות נוספות ואחרות.אני חולה על בעלי ואוהבת להתווכח איתו על דברים שברומו של עולם אוהבת לשאוב ממנו ידע ואוהבת אותו במלוא מובן המילה. והוא מוכן בדברים הגדולים החשובים של החיים להוריד בשבילי את הירח הוא אוהבת אותי מאוד ותמיד תמיד דואג לי ותמיד לצידי בכל צעד ושעל.אבל אנחנו במצב לא קל, לא יודעת כבר איזה שיטה יכולה לעבוד איתנו......... תן לנו טיפ איך להמשיך מהמצב שנקלענו אליו כפי שאתה יכול להתרשם, מה אני עושה רע, מה הוא עושה רע....הוא מעוניין ללכת לטיפול זוגי אבל אני עדין לא מוכנה נמאס לי מכל הרופאים נמאס לי ללכת לבדיקות נמאס לי להשקיע יחד עם גורמים אחרים........ אני רוצה שנצליח אני והוא להתגבר גם על המכשול הזה יחד.אז אנא שתף אותי במה שאתה חושב על המערכת הזוגית שלנו... מה אנחנו יכולים לעשות עד שאחליט ללכת לטיפול...
ד"ר אורן חסון
במקום לריב
⌄
ריש יקרה,
הוא אמר לך שאין מקום במכונית, את אמרת שיש. הוא התעקש. חשבי היטב מדוע היית צריכה להתעקש.מה היה קורה לו היית אומרת לו: או קיי. אם כך אתה חושב. – ויורדת מהעניין.אפילו אם את משוכנעת שאת צודקת!קחי דף, ורשמי את כל התוצאות האפשריות. אולי זה יעזור לך להתחיל היכן שהוא.זו נקודה מרכזית למחשבה, אם את רוצה להתגבר על זה לבד. אם לא, לכו ליעוץ זוגי. זה לא "רופאים", זו לא אוירה של רופאים, זה מקום לברור ענייני יחסים. חבל לחכות, כי המטענים שלכם הולכים וגדלים.