התנהגות כוחנית בזוגיות

תאריך פנייה: 21.09.2011 מס׳ הודעות: 4
חיפוש נושא
חסויה
שאלה
21.09.2011 • 19:57

שלום
ד"ר אורן, אינני יודעת מה לעשות ולכן אני פונה אלייך. בזמן האחרון כאשר אני באה לחבר שלי הוא לא נותן לי ללכת. אני באה אליו עם האוטו של ההורים שלי ולמחרת בבוקר הם צריכים אותו לעבודה ולכן מאוד חשוב להחזיר אותו בזמן. אני אומרת לו שאני חייבת לחזור ולהחזיר את האוטו אבל הוא לא משחרר אותי ומחביא את המפתחות של האוטו כדי שאני לא יסע. זה מאוד מפריע לי כי מצד אחד אני יודעת שאם אני יבוא יכול לקרות שוב המצב הזה ואני לא יכולה לשחק עם העבודה של אבא שלי ומצד שני אני רוצה לבוא אליו ולהיות איתו. מה ניתן לעשות במצב כזה אם בכלל? מחכה לתשובתך, תודה רבה .

ד"ר אורן חסון
כוח יש לו, ושלך יכול להיות
22.09.2011 • 23:23

חסויה יקרה,
הוא מתנהג באופן כוחני, ומאד ילדותי, וכנראה עושה זאת כי זה פוגע לך בנקודה כואבת. והשאלה היא לא רק מדוע הוא עושה זאת, אלא גם מדוע את מוכנה להשתתף במשחק עם מי שרוצה לפגוע בך. בשלב מסויים זה הרי כבר חדל להיות משחק, ולכן הפיתרון הקל הוא שלא להגיע אליו, ואז הוא לא יוכל לעשות זאת. את יכולה לנסות לחפש פיתרון פחות "קל" ויצירתי יותר ליחסים ביניכם, כזה שלא יאפשר לו לפגוע בך, עד שישנה את דרכיו. בנוסף, סביר מאד גם שאת לא עומדת מספיק חזק על דעתך ועל צרכייך, אולי מתוך החשש שלא לאבד אותו, ולכן מאפשרת לו להיות חזק על חשבונך. זה מאפשר לו להרגיש טוב, ולך להרגיש רע. זה לא מתכון טוב למערכת יחסים.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
חסויה
כוח יש לו, ושלך יכול להיות
23.09.2011 • 00:27

שלום
לך ותודה על תשובך... חשבתי על מספר רעיונות כמו למשל: לבוא רק בסופי שבוע וכך אני רגועה שאבא שלי לא צריך את האוטו למחרת.. או להיפגש ללא המכונית. כמובן שזה הרבה יותר קשה מכיוון שזה דורש מאמץ וגם זה יהפוך למפגש פחות טבעי ומוגבל יותר ואף יכול להרחיק טיפה. אין לי בעיה כאשר זה לטווח הקצר אבל מכיוון שזה קרה כמה פעמים ובגלל מה שאמרת וצדקת כי הוא טיפוס ילדותי שפועל לפי רגשות ופחות לפי מחשבה, ולכן גם על עצמו הוא לא כל כך סומך , אני חוששת שגם לי בעניין הזה תיהיה בעיה גדולה לסמוך עליו שהוא לא יעשה זאת שוב. זה נכון שאני מפחדת לאבד אותו בגלל שיש לי רגשות חזקים אליו. האם לדעתך זה יהיה בכלל אפשרי להחזיר את האמון שלי בו?? ומה צריך לעשות בשביל זה?? (אני יודעת שאלו שאלות נורא כלליות ומורכבות אבל אודה לך אפילו אם תענה לי בקצרה ופחות מפורט) תודה לך ועל הפורום המבורך שלך.

ד"ר אורן חסון
ללמוד לבטוח בעצמך יותר!
25.09.2011 • 00:00

חסויה יקרה,
הגבת רק לחלק ממה שכתבתי לך, ואולי לא לחלק החשוב יותר. אני חושב שהקושי שלך הוא לא הקושי להחזיר את האמון שלך בו, אלא להאמין בעצמך שתדעי לשים לו גבולות. אם תדעי שאת יכולה לעשות זאת, כל היתר יסתדר גם. ואני מדגיש: אני משוכנע שאת מסוגלת לעשות זאת, את רק צריכה לפחד פחות, ולהאמין בעצמך יותר.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083