התמכרות מינית: מה לעשות?

תאריך פנייה: 31.01.2012 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
מיואשת
פשוט נמאס לי
31.01.2012 • 13:21

שלום
לך ד"ר,אני התיעצתי איתך כמה פעמים, ואתה תמיד עזרת לי איכשהוא לפתור את הבעיות שהיו לי, כי הן היו קטנות ונסבלות.הפעם זה קצת יותר רציני..ד"ר, אני מזה שנה במערכת יחסים שלפי דעתי היתה מאוד טובה ומבטיחה. חוץ מדבר אחד, ולגבי זה אני צריכה את עזרתך.לחבר שלי יש מחלה, אני לא יודעת אם אני יכולה להגדיר את זה כמחלה, אבל אני בטוחה שזו מחלה נפשית.חבר שלי מתכתב עם בנות לצרכים מיניים. ז"א יש לו איימיל (שהוא מזדה בו כבחורה) שהוא מתכתב בו עם בנות ושואל אותם על איך הם מאוננות, מראה להם סרטים ומבקש מהם לתאר את מה שהם רואים. אני מאוד אוהבת אותו, ואני לא יודעת אם אני אמשיך איתו אבל מה שכן אני רוצה לעזור לו! כי המעמד שלו בחברה לא מרשה לו להתנהג כך (הוא רופא). הוא אומר שהוא מכור לזה, והוא לא חושב על שום דבר מלבד להנאה, אחרי כל פעם שהוא עושה זאת הוא בוכה!שאלתי אם זה קשור אליי והוא תמיד אומר שלא, למרות שקשה לי להאמין. הוא עושה דברים כאלה בדרך כלל רק כשי לו זמן והוא משועמם.שאלתי אותו למה הוא לא עושה את זה איתי ? למה הוא לא מתקשר אלי כשהוא חרמן? הוא טוען שימאס לי ממנו ואני אחשוב שהוא חולה נפש.הוא בגד בי, זו פעם שלישית שאני תופסת אותו עושה דברים כאלה. הוא אפילו עשה את זה בנות ממשפחתו מזמן לפני שהכרתי אותו.למרות כשאנחנו ביחד הוא לא מסתכל על בנות ואפילו לא מעניין אותו..הוא עשה את זה מהאיימיל הפרטי שלו כשהוא מזוהה רק 4-5 פעמים.האם ידוע לך על התמכרות זו? האם כדאי ללכת לפסיכולוג? אני לא רוצה שיקחו לו את הרישיון !אני העצתי ללכת לפסיכולוג לטענתו הוא לא צריך כי יש לו רצון והוא בטוח שהפעם זה סופי ושהוא יפסיק. למרות שהוא אמר שהוא מוכן ללכת לפסיכולוג.הדבר הזה מאוד פגע בביטחון שלי, מאוד פגע בי אישית, הוא פגע באמון שלי בו ובעצמי, אני לא מרגישה שאני יכולה לבטוח במישהו עוד יותר.הוא טוען שיש לו מעצורים, והוא יעשה דברים כאלה רק בעילום שם, אחרי המסך. האם דבר זה יכול להתממש במציאות?אני אשמח אם תסביר לי על התמכרות זו אם ידוע לך ואם נתקלת בה קודם. האם אתה מציע לו ללכת לפסיכולוג? האם אתה מציע לי ללכת לפסיכולוג כדי להיפתר מתחושת חוסר הביטחון שאני לא יודעת עד מתי תלווה אותי.תודה רבה!

ד"ר אורן חסון
התמכרות מינית
31.01.2012 • 16:05

מיואשת יקרה,
את מדברת על התמכרות שלו. בעיקר, כי גם הוא מבין שיש לו בעייה, וכי היא גורמת לו להרגיש רע עם עצמו בכל פעם לאחר המעשה. גם אם הוא עושה זאת באופן אנונימי, מספר האיי.פי (IP) שלו תמיד גלוי אם מישהו ירצה לחפש, ואם הוא עושה משהו שאינו חוקי (והתחזות עלולה להיות כזו, ובעיקר אם זה יקרה עם קטינות), זו יכולה להיות מוטיבציה למישהו לגלות מיהו, ואז הוא יינזק.עם זאת, ייתכן גם שיש ביניכם פער בצרכים או באופן סיפוק הצרכים המיניים, שהוא חושש ממנו. לדעתי, אולי הכי נכון לכם הוא ללכת ביחד לטיפול מיני, לפתוח זאת ולדבר על זה. סביר מאד שתגיעו לפתרון שיתאים לשניכם, וגם יפתור את בעיות ההתמכרות שלו.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083