התמודדות עם שינויים בזוגיות
נועה
מגורים עם המשפחה
⌄
שלום
דר' חסון!אני אפתח במחמאה שאני קוראת קבועה ונעזרתי בך מספר פעמים והעזרה הייתה מוצלחת אז אני חוזרת שוב לקבל חיזוקים.אני גרה עם בעלי בחו"ל וכרגע נמצאת בארץ לאחר פרידה שלנו אבל החלטנו לתת שוב הזדמנות ליחסים שלנו.אנו נעבור לביתנו רק בעוד כחצי שנה ולכן נצטרך לגור עם המשפחה שלו כל התקופה הזו, בשל סיבות כלכליות ובשל העובדה שהבית שלנו יהיה מוכן רק עוד חצי שנה.עובדה זו מאוד מקשה עליי כי אני בן אדם שרגיל לפרטיות ולשקט שלי ושם הם מתרוצצים סביבי כל היום כי בסך הכל יש לנו חדר שם.הייתי רוצה להתייעץ איתך איך אני מגיעה למצב שאני שורדת את התקופה הזו יחד איתם בבית ואיך אני הופכת את הרע לטוב.עובדה נוספת היא שיש לנו תינוק בבית אז הם גם יעזרו בגידול וכו'..אשמח לעזרה ולייעוץ.תודה
ד"ר אורן חסון
לנצל את מה שיש
⌄
נועה יקרה,
תודה...ממש לא הבנתי אם נפרדתם או לא, ואם המגורים אצל המשפחה שלו הם בחו"ל או לא, ואם תעברו לביתכם בחו"ל או בארץ. אני חושב שהבנתי שאתם מתכננים לגור חצי שנה אצל הוריו, היכן שזה לא יהיה, עד שתעברו לדירה משלכם, היכן שזה לא יהיה.את רוצה להפוך את הרע לטוב, וזו חשיבה יצירתית ונפלאה, ואכן אפילו הצלחת. יש לכם תינוק בבית, ויש לך מי שיעזור לך בגידול התינוק. נצלי את זה! אני לא יודע היכן אתם נמצאים ומה האפשרויות, אבל נצלי את זה שיש לכם בייבי סיטרים קבועים כדי למצוא לך מדי פעם מפלט מחוץ לבית. לכי מדי פעם לסרט, לקניון, למוזיאון, לשפת-הים, לפארק, לספריה, לבית קפה. אבל אם תצליחי למצוא לך מפלט של זמן מסויים משלך, לבד עם עצמך, כדי להמלט מהמשפחה שלו, עשי זאת. ונצלו גם את ובן זוגך ביחד את האופציה, כדי לצאת יותר בערבים ביחד. אולי כל אלו יקלו עליך להשלים עם מה שיש. סביר שלאחר שתעברו לגור בדירתכם, הקלות הזו של הסיוע, אולי אפילו תחסר לך.