התמודדות עם מרחק בזוגיות

תאריך פנייה: 06.12.2011 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
יעל
קשה להפרד
06.12.2011 • 22:57

שלום
לך דוקטור,אני בקשר עם בן זוגי קרוב לשנה, הקשר בינינו באמת מדהים ושנינו מאוד מרוצים מהקשר.אנחנו נמצאים בתקופה מאוד עסוקה לבן זוגי מבחינת הלימודים, הוא סיים את השנה האחרונה ברפאוה ועושה מבחני גמר..בתקופה הזו אנחנו מתראים קרוב לפעם בשבועיים בממוצע, לפעמים זה יותר אבל אף פעם זה לא פחות.שזה מאוד שונה מהחודשים הראשונים של הקשר, כשהתראינו באופן יומיומי..כשאנחנו מתראים אנחנו מאוד נהנים ביחד, בדרך כלל אם לא התראינו במשך הרבה זמן אז אנחנו מבלים את כל היום ביחד וממש מנצלים כל דקה.הבעיה זה כשאנחנו חייבים להפרד וכשהוא צריך לחזור ללמוד, אחרי שהיום המדהים הזה נגמר, מאוד קשה לי לתת לו ללכת, והוא מרגיש שאני מודאגת ומוטרדת, הוא אומר לי שגם הוא הולך להתגעגע המון, אבל עדיין בשבילי הקטע של הפרידה מאוד מבאס אותי, אני נהיית מבואסת למשך שעתיים אחרי שאנחנו נפרדים ולפעמים בוכה, אבל אחרי שעתיים שלוש התחושה הזו הולכת ונעלמת.אני מודעת שהתקופה הזו תסתים מתישהוא, אבל גם אחרי שהוא מסיים מבחנים יש סטאז' ואחרי הסטאז' יש התמחות והוא עדיין יהיה רחוק ממני מבחינה גיאוגרפית. אבל בטוח נתראה יותר.אני חוששת שאני תלוייה בו יותר מדי, האם מה שקורה נורמלי?האם יש משהו שאני יכולה לעשות? כדי לעשות את הפרידה קצת יותר אופטימית וללא דמעות?

ד"ר אורן חסון
גם כל עולמך, וגם לא לפחד?
11.12.2011 • 13:18

יעל יקרה,
יתכן שהקושי שלך נובע בעיקר מהחשש שזה ייגמר. שברגע שאתם מתרחקים, העתיד שלך יוצא משליטה שלך, ותלוי בכל כך הרבה דברים שאין לך שליטה עליהם. וגם – כי אולי את לא סומכת עליו שהוא אוהב אותך כפי שאת אותו, ואולי על עצמך – שאת מספיק מדהימה בשבילו, שיוכל גם הוא להתמודד עם המרחק ממך. ואולי... ואני מכיר גם את זה – שאת לא בטוחה שאת תצליחי להתמודד עם המרחק ממנו.המרחק הוא בעיה, ולכן זה מפחיד. ככל שיימשך הזמן ואתם תכנסו ל"הרגל" של פגישה פעם בשבועיים, הסיכון אכן קיים. זה לא אומר שאי אפשר להתגבר על זה, אבל זה מפחיד בצדק. כך שאם אתם באמת רוצים כל כך את הביחד שלכם, הסיכוי באמת טוב יותר אם תהיו קרובים וביחד. עם כך אין ויכוח. השאלה היא אם אתם יכולים, ואולי גם מי יוותר על משהו משמעותי, כדי שזה יקרה?וכל עוד אתם ביחד ובמצב הנוכחי, אני חושש שהדבר העיקרי שתצטרכי לעשות הוא באמת למלא את הפערים בזמן בעיסוקים אחרים, שיצטרכו להיות מעניינים מספיק כדי להקטין את הפחדים שלך. להקטין דרך העובדה הפשוטה שיש לך עולם מלא אחר, והוא לא הדבר היחיד בעולם שיביא לך אושר. אין לי ספק שדי מפחיד אותך לחשוב כך, אבל את מבינה שאי אפשר להשיג את הכל ביחד: שהוא גם יהיה כל עולמך, ואפילו כשהוא רחוק, וגם להתמודד בקלות עם המרחק.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083