התמודדות עם כעס וחרדות בזוגיות

תאריך פנייה: 14.08.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
שרון
קושי להתמודד עם מריבה
14.08.2006 • 09:24

שלום,
אני זקוקה לעזרתך, אני מוצאת את עצמי כעוסה זמן מה אחרי שאני רבה או נפגעת מבעלי ואז אני לא יכולה להשתחרר מזה אני מנתחת את זה הלוך ושוב ולא מבינה מדוע הוא נהג ככה כלפי, קשה לי להשתחרר מזה כי אני חושבת שיש דברים שאין בהם דרך חזרה וזה פוגע לתמיד ואז אני מתרגזת מזה שזה נעשה ואיזה חוסר רגישות וכו'איך אני אצליח לצאת מהמערבולת הזאת שאני נכנסת אליה, שנראה לי שאני פוגעת בעצמי יותר מהפוגע.

ד"ר אורן חסון
למרות הכעס והחרדות שלך-להיות נחמדה?
16.08.2006 • 09:43

שרון יקרה,
אנחנו מצויידים בשתי מערכות שונות להתמודד עם עימותים (כמו גם עם צרכים רבים אחרים). האחת היא הרגש, והשניה היא החשיבה הלוגית. יש מי מאיתנו שיודע לשלוט טוב יותר ברגש, והחשיבה הלוגית מנחה אותו, ויש מי מאיתנו שקשה לו, והוא אימפולסיבי יותר, ואולי גם חרדתי יותר, ומגיב יותר בעזרת הרגש. מה שאת אומרת הוא שאת רוצה לשלוט בו יותר, כי הגעת למסקנה הלוגית שהרגש, בעוצמות שאת חווה אותו, מפריע לך. ואת מדברת על כעסים וחרדות. יש דרכים לצאת מזה. נסי אחת: במקום להשתמש בלוגיקה שלך כדי להזין את החרדות והכעסים שלך על-ידי נסיון לנתח מדוע הוא נוהג כך כלפיך (ויכול להיות שגם הוא מונהג על-ידי הרגש, ולכן הלוגיקה שלך לא תצליח לפתור את העניין אם את מחפשת הגיון במקום רגש), נסי להשתמש בהגיון כדי לחשוב לאן את רוצה להתקדם מכאן. כדי לחשוב שלא מגיע לך להתרגז עד כדי כך, ולכן שכדאי לך לחשוב ולעסוק בדברים פחות מרגיזים. ולחפש לך תחליפים מהנים שיעזרו לך להדחיק את הכעסים. וכן, שאם תהיי נחמדה אליו, למרות הכעס שלך, סביר שגם הוא יהיה נחמד יותר אליך, כי יהיה לו קשה אחרת.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083