התמודדות עם תחושת דחייה בזוגיות
מאי
חסר לי חלק
⌄
שלום
אני בת 21 ויש לי חבר חמישה חודשים, אנחנו מסתדרים מצויין, יש אהבה, יש משיכה, באמת החצי השני שלי וכיף לנו ביחד. לפני ארבעה ימים היינו בייחד במיטה והרגיש קוצים ברגליים שלי (לפעמים יש שערות) דבר שהוא מודע אליו אבל לא קרה שהרגיש וזה הוריד לו ממני באותו הרגע.. נעלבתי ולקחתי קשה למרות שלא התכוון לפגוע ולא עשה זאת בצורה מגעילה וחיבק אותי אחר כך והמשכנו הלאה הלכנו לישון והכל היה בסדר בימים לאחר מכן אני מרגישה מועקה בחזה משהו לא ברור כאילו מרגיש לי שחסר לי חלק של האהבה כלפיו.. ונפגשנו פעמיים מאז ובאמת קצת מוזר לי איתו אני לא יודעת מה לעשות אשמח אם אולי תדע מה גורם לי להרגיש כך ומה לעשות כדי להחזיר את החלק שחסר... חשוב לציין שלא הורדתי מכנסיים לידו מאז. מרגישה לא נעים..
מתסכל אותי שאני מרגישה ככה, אני ממש אוהבת אותו והוא מאוד חשוב לי. חשבתי על אישזהו פיתרון שאולי יעיף את השד הזה אבל אשמח לשמוע ממך קודם
ד"ר אורן חסון
כנפיים. לעוף ביחד.
⌄
מאי יקרה,
צר לי. שכך את מרגישה. לפעמים אנחנו כל כך רגישים שאנחנו חושבים שההשפעה של דחייה על הצד השני היא הרבה יותר חמורה מכפי שהיא באמת, ולא אתפלא אם זה המצב ביניכם.לכאורה - יתכן שכל מה שצריך זה לדאוג לגילוח מוקפד יותר, ואז לא צריכה להיות לך בעיה, נכון? אבל את נשארת עם תחושת הדחייה, ולא קל לך להתמודד איתה. הפגיעה שלך פגמה באהבה שלך כלפיו, ואולי בגלל התחושה שהאהבה שלו כלפייך היא זו שנפגמה. אבל אולי את טועה. אולי הוא אמנם שם לב לזה באותו הרגע, אבל זה חלף לו מהר. כרגע, את יודעת שהמחשבות הכפייתיות של האופן שבו זה השפיע, הן עליך. את לא יודעת אם גם הוא כזה. ואני חושב שאת רק צריכה להאמין בו מחדש. כמו בפיטר פן. שהקסם שלכם ישנו, וקיים, ושאם קרה משהו, המשהו הזה נעלם מהר, כי אתם יודעים לעוף. וכי השעון שמתקתק ומטריד נשאר עם התנין, שם למטה, וכבר לא קשור אליכם. הקשיבי לו, ואם הוא לא שם, אז הוא כבר עף. הצטרפי אליו.
מאי
כנפיים. לעוף ביחד.
⌄
קראתי את מה שכתבת וזה באמת מרגיש לי נכון ואני באמת השלכתי את זה ממנו אלי וזה מובן לי. הקטע שהיינו יחד אתמול בערב ולא הייתה לי את תחושת המועקה חשבתי שזה עבר והיה כיף מאוד ואפילו שיתפתי אותו בתחושות שלי והוא קיבל הכל ובבוקר לפני שהלך פתאום חזרה המועקה בחזה משו הזוי לגמרי זה לא עוזב אותי ואני אפילו לא מצליחה להבין למה פתאום זה מרגיש לי שוב ככה? אני ממש מנסה להעיף את התחושה הזו אבל היא לא נאחזת בשום מחשבה... אולי זה נכנס לי לתת מודע? זה מתסכל אותי אני מרגישה סוג של פחד עם המועקה הזו ולא ברור לי למה
ד"ר אורן חסון
להתמודד עם מחשבות מטרידות
⌄
מאי יקרה,
קחי את הזמן לבחון אם את נשארת מקובעת בהרגשה הרעה, או שבעקבות כך שהוא מתייחס אליך רגיל לגמרי, וטוב, את מצליחה להמשיך הלאה, והמועקה תלך ותדעך. אם לא, ואם את חוששת שזה ייצור אצלך מתח ויפריע ליחסים ביניכם, אז אולי באמת יש לך קושי לנער מעצמך מחשבות אובססיביות מטרידות. תני לעצמך זמן, ואם את עדיין עם מחשבות מסוג זה באותה עוצמה, ובעיקר אם מחשבות מטרידות מסוג זה מופיעות לאורך זמן גם במישורים אחרים, אז אולי זו אינדיקציה לכך שכדאי ללכת לטיפול, כדי ללמוד להתמודד איתן.