התמודדות עם בת מורדת

תאריך פנייה: 05.08.2016 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
אימא מודאגת
קשר עם השקעה חד צדדית
05.08.2016 • 06:01

שלום,
שאלה בקשר לבתי החיילת בת 22, שנמצאת בקשר שמדיר שינה מעיניי !!!!!!!!! לפני שנתיים היתה בקשר ממנו יצאה שבורת לב, .על אף שהתרעתי בפניה שמשהו בהתנהגות בן זוגה מעלה חשש. לא עזר כלום היא נותרה בקשר עד שגילתה שאהובה בוגד בה, ומאורס לאחרת..מאז הם נישאו. ובתי ממש לקחה ללב את הפגיעה הזו, כאב לי לראות אותה במיטה שבורה ומרוסקת רגשית.עכשיו אחרי שנתיים, הכירה בחור בצבא, לא בחור רע...אבל הוא לא ממש סופר אותה..... היא משקיעה בו את הנשמה ואת כל כספה וחסכונותיה, והוא כלום....למשל ליום הולדת ההאחרון הזמינה אותו למלון שעלה אלפי שקלים מכספה, ובנוסף לכך נתנה לו מתנות יקרות ערך והוא ביום הולדת שלה אפילו לא טרח להגיע....אנחנו חגגנו לה עם המשפחה!זה קורע אותי שהיא תעבור עוד שיברון גדול, ואני חוששת לה. ניסתי להאיר את עינייה בעדינות והיא התנפלה עלי שלא אתערב והיא בטוחה שתתחתן עימו....אם היא לא יוצרת עימו קשר הוא לא מרגיש ומחפש אותה במיוחד...אבל כשהוא מתקשר היא בורחת עם הטלפון החוצה בהתרגשות...שכל פעם מפתיעה אותי מחדש הפער הזה בקשר עכשיו הוא סיים צבא וחזר לגור בבית הוריו בדרום ואנחנו מתגוררים באזור המרכז הם נפגשים בתדירות לא רצופה, אבל מבחינתה זה הבעל שלה בעתיד, הוא הגיע לביקור יחיד בביתנו אחרי שביקשה ממנו וכל המשפחה הרגישה שהוא לא בעניין...גם אחיותיה דיברו על ליבה לא עוזר !!!חייבת לומר שהיא הבת היחידה שיש לה בעיות כאלו, יש לי עוד 2 בנות בקשרים בריאים ונפלאים עם בחורים שאוהבים ומסורים אליהם...איו לי מושג למה היא מקוששת אהבה וזורקת את עצמה כך ....כרגע זה ממש מטריד אותי כי בפעם הקודמת לקח לה שנה לחזור לתפקד אחרי הפגיעה. אני לא יכולה לשחרר לגמרי, זה מעיק עלי בכל יום. מנסה למצוא את הדרך הנכונה. לטיפול היא אינה מוכנה ללכת בשום אופן(גם אחרי המשבר הרגשי לא הסכימה לטיפול)מה ניתן לעשות??.

ד"ר אורן חסון
לא להילחם
07.08.2016 • 14:01

אמא מודאגת יקרה,
לא תוכלי לשלוח אותה לטיפול, ללא רצונה. לא תוכלי לומר לה דבר, מבלי שתרצה להקשיב. יהיה לך קשה לתמוך בה כשתיפול, אם היא לא תתן בך אמון, ואם תחשוב שאת לא מבינה אותה. הדבר הטוב ביותר שאת יכולה לעשות למענה, כשהיא באמת לא רוצה לשמוע משהו אחר, הוא פשוט לזרום איתה. ואם לנסות משהו, זה בעדינות, ואפילו לסייע לה בעצה בניסיונות שלה להתחבר אליו טוב יותר. היא צריכה להאמין שאת רוצה בטובתה, ושאת סומכת עליה, כדי לשתף אותך. ככל שהיא תהיה מוכנה להתקרב אליך, כך היא גם תהיה מוכנה לשתף אותך בהיסוסים ובספקות שלה, שכנראה יש לה. העובדה שהיא לא משתפת אתכם בהם היא משום שאתם מביאים את שלכם, והיא מרגישה שהיא צריכה להלחם בכם, ולא "לתת לכם נשק". אז היא אומרת לכם את ההיפך, ומתחזקת בעמדתה. וזה הפוך ממה שאת רוצה להשיג.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083