התמודדות עם אי הבנות בזוגיות

תאריך פנייה: 28.01.2007 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
עדי
לד"ר חסון
28.01.2007 • 09:20

ד"ר חסון, אני משתתפת קבועה בפורום הזה ואני קוראת את כל התגובות שלך.ואני חושבת שלא כל אי הבנה/וויכוח/מריבה וכיוצ"ב בין בני זוג משמע חוסר תקשורת והבנה וצורך לגשת לייעוץ זוגי.כל אחד מבני הזוג מגיע לאותו קשר מתפיסת עולם שונה והערכים שהוא גדל איתם, וכשהם נפגשים מן הסתם נוצרים חיכוכים ואי אילו וויכוחים.אתה עונה תשובות ענייניות ומצוייניות, אך לרוב אתה פותר את עצמך בכך שאתה שולח לייעוץ זוגי עקב הנ"ל.רק רציתי לשתף אותך וחלילה לא לשפוט או להעביר ביקורת.תודה.

ד"ר אורן חסון
התרשמות לא מדוייקת. למה, בעצם?
31.01.2007 • 01:44

עדי יקרה,
אי הבנה, מעצם ההגדרה, היא בעיה בתקשורת.את אומרת שאני פותר עצמי, לרוב, בכך שאני שולח ליעוץ זוגי. הסתכלתי על 10 התשובות שעליהן עניתי בדיוק לפני המכתב שאת כתבת. מתוכן, בשניים בלבד הפניתי ליעוץ זוגי. באחת, הניסוח שלי היה מותנה: "ואם את מרגישה שקשה לך, לכי ליעוץ.", ובשני, " אני חושב, לכן, שכדאי שתלכו ליעוץ זוגי, כדי ששני הצדדים המעורבים יקבלו קצת פרורפורציות." ושני המקרים האלה אופייניים. כאשר אני מתרשם שהזוג ניסה לבד זמן רב להתמודד עם הקשר וזה לא עבד, אני ממליץ על ייעוץ זוגי, או כאשר אני מסביר מה כדאי לעשות אבל מתרשם שאולי בני הזוג יתקשו לעשות זאת לבד, ויוצר את ההתניה הזו.מה שמעניין הוא השאלה מדוע התרשמת שזה "הרוב"? ייתכן שגודל המדגם שלי קטן מדי וששלך גדול יותר, אבל אני חושב שהבעיה היא בעיקר שבאיזה שהוא מקום מפריע לך שאני מפנה ליעוץ זוגי, ולכן זה בולט לך יותר גם אם זה לא נכון. זה טבעי שזה קורה, אבל שאלי את עצמך אולי מדוע זה מפריע לך?

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083