התלבטות בנישואין: מה לעשות?
רועי
בחירת בת זוג
⌄
ד"ר אורן שלום!לפני שנה התחלתי לצאת עם בחורה צעירה רווקה בתולה ודתייה בשנות ה20 המוקדמות לחייה אני נמצא בשנות ה 30 המוקדמות לחיי יצאת איתה בערך כשנה ולאחרונה עקב אי וודאות לגבי דברים מסויימים החלטתי לבקש פסק זמן ממנה יש לי בעייה איתה מכמה סיבות והן: ראשית כל היא בחורה רזה על גבול התת תזונה ואני מפחד מכך מאוד עקב העובדה שיום יבוא והיא תצטרך לשאת ולד בביטנה שנית היא בחורה מופנמת מידי לטעמי על אף העובדה שהיא מכירה את משפחתי שנה היא יכולה לשבת בשולחן שישי אצלי ולא להוציא הגה.. שלישית אני מניח שאי קיום יחסי מין דבר שאנני רגיל אליו אפילו שאני בחור דתי אך ליברלי כנראה הרחיק אותי מעט ממנה אני בחור שמח וחייכן בן מזל מאזניים רואה חשבון במקצועי ולא יודע האם לבחור בה כבת זוגי לעתיד והבהרתי לה את כל הבעיות הנ"ל אני בחור מגוון שניתן לשוחח איתו על כל נושא ועושה רושם שאותה לא מעניין כלום מלבד אוליי מוזיקה לא ספורט לא פוליטיקה לא חינוך גאוגרפיה הסטוריה וכולי...בנוסף לאחרונה נכנסה עוד בחורה לחיי שיש ביננו משיכה מינית רק לא קיימנו יחסים אבל זה מורגש באוויר והיא באמצע שנות ה 20 לחייה עם גוף של אישה רק שאני מפחד ממנה בנושא הדת ובנושאים בנאישיים מאחר והיא מזל מאזניים ועושה רושם שהיא ווינרית בנשמה כמוני בנוסף אני חושש ממנה שהיא לא תקצין לי מידיי בנושא הדת אני דתי מגיל אפס הולך להתפלל שישי שבת בחגים רק שאף פעם לא חונכתי לקיצוניות ולכן אני חושש מן הקשר הזהאנא ממך עזור לי לבחור ולהחליט מי האשה הנכונה במי לבחור עם מי להתחתן!בהערת אגב אומר לך כי לגבי הבחורה הראשונה אני עוד יכול לעצב אותה מעט כראות עיניי למרות שהמשיכה המינית ביננו עושה רושם שלא כזאת גדולה אולי עקב העובדה שלא היה ביננו כל מגע מיני אולי כיוון שהיא לא ממש " ממזרתה" כמו הבחורה השנייה בעוד שאת הבחורה השנייה כנראה שאנני יכול לעצב מאחר והיא כבר בעלת דיעות משלה אני מעריך ומבוגרת יותר..אודה לך על עצתך בתודה מראש!!
ד"ר אורן חסון
החלטיות ומזל מאזניים
⌄
רועי יקר,
אתה לא יודע להחליט אם להתחתן עם בת זוגך או לא, ואתה מכיר אותה שנה. אני מכיר אותה בקושי רק דרך מכתבך, ולכן, כמובן שלא אוכל לדעת יותר מה מתאים לך. גם אותך אני מכיר בקושי. אבל אנסה לתת לך שני כיווני מחשבה:האחד, אני לא מבין למה אתה חושש שהשנייה תקצין בענייני דת, כשהיא מוכנה להתפשר כבר עכשיו בענייני מוסר, ולהתערב בחייו של מי שיש לו כבר בת זוג.השני, אני גם חושש מהצורך שלך "לעצב" את בת הזוג שלך. ובכלל, יכול להיות שאולי מתאימה לך יותר השניה, כי היא זו שתוכל לעצב אותך יותר מאשר אתה אותה. אני מתרשם ממכתבך שייתכן מאד שזה יהיה נכון לך יותר, ושבאיזה שהוא מקום אתה יודע את זה.ועוד משהו למחשבה: לא הגיע הזמן, אגב, שתפסיק להשתמש בתרוץ של "גורל" ('אני ממזל מאזניים') כדי להצדיק חוסר החלטיות, ולעשות משהו בעניין במקום להכנע לה?