התלבטות בזוגיות: מה לעשות?
inbal
זוגיות ממשוכת ללא מוצא
⌄
אני והוא כבר כמעט 4 שנים ביחד...אני בת 25 והוא בן 27, אנחנו גרים כבר כמעט שנתיים ביחד. תמיד התלבטתי...מתחילת הקשר שאלתי את עצמי האם הוא זה הוא (אפילו התייעצתי פה כמה פעמים), אבל תמיד החלטתי להמשיך כי טוב לי איתו. היתה תקופה שחשבתי ברצינות על חתונה- והוא לא רצה, מאוד נפגעתי, אבל המשכנו הלאה...עכשיו פתאום חברה אחרי חברה מודיעה לי שהיא מתחתנת- והתגובה שלי להודעות האלה היא דווקא התרחקות ממנו, מחשבות על פרידה...הוא פתאום רוצה, ואני לא רוצה. הכל התהפך.אני לא יודעת מה לעשות. אני מרגישה שאני צריכה לעזוב, לחפש קשר אחר, לחפש אהבה אחרת. אבל מצד שני לא מסוגלת לעזוב. הוא כל כך משמעותי בשבילי. הוא החבר הכי טוב שלי בעולם. תמיד יש לי אצלו את החיבוק והחום, והוא יודע להכיל את כל מגוון מצבי הרוח שלי, והוא אוהב ותומך, וקשה לי לוותר על כל זה. מצד שני- אני לא בטוחה בקשר הזה, הוא החבר הראשון שלי בכל המובנים..הוא לא משקיע בכלל בקשר- אין כמעט מתנות, אין הפתעות, אין יוזמות משלו..וגם זה שכולם מתחתנים, פתאום זה מלחיץ אותי- כמו זמזם בתחרות שמסמן שהזמן שלי נגמר, ואני חייבת לענות על השאלה שהתחמקתי ממנה כל כך הרבה זמן.איך עושים את הצעד הזה? איך קמים ועוזבים כשטוב לך, אבל לא לגמרי טוב? ואולי לא חייבים לעזוב? יש דרך להישאר ולהרגיש טוב עם הבחירה הזאת?
ד"ר אורן חסון
האם לצאת מזוגיות ללא מוצא?
⌄
ענבל יקרה,
והרי ברור לך שאת כותבת לי דברים והיפוכם. את כותבת שאת לא מסוגלת לעזוב, ומצד שני אומרת שרוצה. או אולי רוצה. והרי זה בדיוק העניין, שאת לא יודעת להחליט. אז אולי כדאי להרגיע אותך, שאם לא תדעי להחליט, בסוף הוא יחליט בשבילך, כי הוא לא יוכל לחיות זמן רב מדי בחוסר הודאות שאת מקרינה.אין דרך חד משמעית וקלה להרגיש טוב עם בחירות שלך, כאשר הבחירות באות מתוך התלבטות. והרי זה טבעי שתהיה לך התלבטות קשה כאשר מדובר בהחלטה שהיא קריטית להמשך חייך. וכפי שאת מבינה, לפעמים את מקבלת בדיוק את כל מה שאת רוצה (וזה נדיר, וכמעט לא קיים, ואני מוכן לחתום לך על זה), ולפעמים מחליטים במצב של חוסר ודאות וחוסר ידיעה. אלא שאת צריכה להשלים בעיקר עם העובדה שבתנאים שאת מחליטה, את עושה את ההחלטה הטובה ביותר האפשרית, ולהניח לזה אחר-כך, ולהמשיך את חייך מאותה נקודה כאילו כל מה שהיה קודם לא קיים. ואת ההשלמה הזו את צריכה לעשות בין אם החלטת להשאר איתו ובין אם החלטת לעזוב. אף החלטה מהשתיים אינה קלה לך. גם עם זה את צריכה להשלים. ולהחליט. או לקבוע מועד ברור להחלטה. הכניסי את חייך, וגם את חייו, למקדם ודאות טוב יותר ממה שיש לכם עכשיו. זה מגיע לשניכם.
ttt
זוגיות ממשוכת ללא מוצא
⌄
גם אני בדיוק במצב שלך. אני קוראת את מה שכתבת ופשוט לא מאמינה. כאילו אני כתבתי את זה.....