התלבטויות בקשר: מבחן גם לעצמך

תאריך פנייה: 04.05.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
עדי
מבולבלת
04.05.2006 • 21:18

שלום
!יש לי בעיה שקשה לי להוציא אותה מהראשיש לי חבר כמעט שנה בחור מקסים מפרגן, אוהב, תומך ומעניקאני מאד קשורה אליו וטוב לי איתו אך הבעיה שמפריעה לי היא שכל הזמן שאני איתו מתרוצצות לי מחשבות לגביו " האם את אוהבת אותו, כמה את אוהבת אותו" אני מרגישה שכל הזמן אני בוחנת אותו וחושבת האם בכלל אני אוהבת אותו.יש לי רגעים שאני נמשכת אליו ומרגישה איתו אהבה אבל יש לי רגעים שאין לי סבלנות אליו וחשק אני לא רוצה שזה יקרה כי בסה"כ הכל בסדר הוא בחור מקסים ואני לא רוצה לפספס ולעשות טעות שאני יצטער עליהאנחנו עכשיו הולכים להשכיר בית ביחד האם זה יכול לשנות את הגישות שלי המחשבות שלי האם בעתיד אני יתאהב בו יותר מאשר כיום, או שאני צריכה מן טיפול מסויםנ.ב דרך אגב אני בת 24אודה לך מאד על תשובתךעדי

ד"ר אורן חסון
מבחן גם לעצמך
06.05.2006 • 11:58

עדי יקרה,
זו בעייה טיפוסית מאד בתחילת קשרים. את יכולה להבין לבד שאם יש זוגות שמחליטים ויודעים שהם רוצים לחיות זה עם זה לעד די בתחילת הקשר, ויש כאלה שנפרדים כבר בהתחלה, אז יש גם המוני זוגות שנמצאים באמצע בנקודה כלשהי, וגם כאלה שאינם יודעים להחליט. בדרך כלל זה קורה כאשר הקשר הוא טוב, או לפחות בסדר, אבל כאשר יש או היו ציפיות למשהו טוב יותר. וזה קשה עוד יותר כאשר המחשבות על כך מתחילות להטריד, ואינן פוסקות, במקום שתוכלי לתת לעצמך להתמסר לקשר. כלומר, כאשר תחליטי שזהו זה, יהיה לך הרבה יותר קל עם הקשר הזה מאשר עכשיו. בתנאים של חוסר ודאות רבים על מה שיקרה (ותמיד זה המצב), זה עניין של החלטה, לכאן או לכאן, כאשר את צריכה להשלים עם העובדה שיכול להיות שאף פעם לא תדעי אם עשית את הדבר הנכון. ולכן, אם את בוחרת, למדי להשלים עם הבחירה שלך. לפחות עד שהעובדות ישתנו מאד ויתנו לך תמונה שונה לחלוטין.לגבי הבית המשותף, בודאי שתלמדי יותר עליו, ולהפך. ההתחלה יכולה להיות לא קלה, כי אתם בשלב זה תתחילו ליצור תקדימים לנוהגי חיים משותפים וחלוקת תפקידים. ככל שתשלימי עם הבחירה שלך, תהיי פחות קצרת רוח איתו, ויהיה קל יותר. ככל שתשלימי פחות, יהיה לך קשה יותר. ואולי זה מבחן גם לעצמך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083