התלבטויות בזוגיות: מה לעשות?
טל
זוגיות וחתונה
⌄
שלום
ד"ר,אני מכירה את חברי מזה 3.5 שנים, רשמית אנחנו זוג וגרים ביחד כבר שנה.הוא בן 32 ואני בת 30.כששוחחתי איתו על מיסוד הקשר הוא אמר כי הוא קודם כל צריך למצוא את עמצו בעבודה מכובדת וכי הכל נבחן ואין לו תשובה לתת לי אם ומתי זה יקרה.הזמן שלי יקר, באיזו דרך אמי יכולה לבדוק אם שווה לי להמשיך או לחתוך.איך אני אדע שבאמת זה יקרה?כששוחחנו אגב אז הוא אמר שלא נורא אם אני אהיה אמא גם בגיל 33 ככה שאולי יש לו מחשבות רחוקות מאוד.אני לא מצליחה להגיע אליו בנושא זה לתשובה ברורה וזה מתסכל אותי.מעבר לכך יחסינו טובים , כמעט ואין ריבים משמעותיים וגם כשיש אז הפיוס הוא לאחר מספר דקות.אני נואשת וזקוקה דחוף לעצה, כיוון , משהוHELP
ד"ר אורן חסון
להמר בתנאים של חוסר ודאות
⌄
טל יקרה,
ברוך בואך למועדון הנשים הממהרות והגברים שזמנם בידם. ברוך בואך גם למועדון הרחב יותר, הריהו מועדון אי הודאות.את לא יכולה לדעת מה יקרה אם תישארי איתו, ואת לא יכולה לדעת מה יקרה אם תעזבי אותו.העניין הוא, כנראה, לפי מה שאת מספרת, שהוא אולי רוצה להרגיש "גברי" מספיק לפני שהוא לוקח אחריות עליך ועל הילדים שאת רוצה (והרי בגלל זה את ממהרת), כלומר - שהוא יכול לפרנס אתכם. בלי מקור עבודה בטוח וטוב הוא עלול להשאר חסר בטחון בהערכה שלך אותו כבעל. תביני שזה לא מגוחך, כי יש בזה הרבה אמת: מחקרים רבים מצביעים על כך שנשים מעריכות גברים, כבני זוג, במידה רבה לפי מידת ההכנסה שלהם. ואין ספק בכלל שגברים מודעים לזה, וגם לכך יש תמיכה עובדתית. אם בן זוגך חושש שאולי לא תעריכי אותו מספיק בהמשך, הוא גם פוחד לאבד אותך מאוחר יותר. כך שיכול להיות שהוא רוצה לא רק לוודא שהוא מוצא עבודה מכובדת, אלא גם להראות לך שהוא גבר רציני שרוצה לקחת אחריות רק כשהוא באמת יכול.יכול להיות שאת יכולה להשתמש במידע הזה כדי להקנות לו בטחון. לצורך זה את צריכה להחליט שאת מהמרת עליו, ונותנת לו את כל הגיבוי, האהבה והתמיכה שהוא זקוק להם כדי להבין את באמת רוצה להיות איתו. אני מאמין שזה יזרז את התהליך של ההסכמה שלו, גם אם הוא עדיין לא מספיק מוכן.