התלבטויות בזוגיות: מה עומד מאחורי ההתנהגות?
רותי
אהבה וכנות
⌄
שלום
דר׳ אורן,
אני בת 55 ויש לי בן זוג בן 60. אנו מתראים על בסיס יומי ובסך הכל מאוד טוב לנו יחד מכל הבחינות.
מה שקצת מעיק עלי הן התחושות ההדדיות בינינו. אני מאוד אוהבת אותו ושמחה לפגוש אותו בכל הזדמנות, אך כשאנו מדברים על הרגשות בינינו הוא לא אחת דואג להדגיש שהוא אמנם אוהב אותי וטוב לו איתי בכל המובנים, אך לא מאוד כמו שאני אוהבת אותו.
שתי שאלות: מדוע לדעתך הוא מקפיד להדגיש שהוא אוהב אותי פחות ממה שאני אוהבת אותו? שאלה שניה: מדוע אני מרגישה מעט פגועה מהידיעה שהוא אוהב פחות ממה שאני? לא אחת אני משכנעת את עצמי שהוא לפחות כן איתי ואומר את האמת ואין לי הרבה מה לעשות בנידון. הרי אין לי שליטה על רגשותיו ובכל זאת....
אשמח לקרוא את עמדתך.
תודה רבה
רותי
ד"ר אורן חסון
שיאהבו אותנו לא פחות
⌄
רותי יקרה,
את שואלת שאלה מורכבת, כאשר המידע שאני מקבל ממך מועט ופשוט מדי. קשה לי לתת תשובות ברורות, כאשר האפשרויות הן כל כך רבות.למשל, אם את היא זו שכתבה לי לפני כחמישה חודשים את השאלה הבאה:https://www.starmed.co.il/forum-93/msg-3904442שהוא רוצה לגור איתך ואת מתלבטת, כי חשובה לך הפרטיות שלך, או אולי בכלל הוא אומר לך את זה כדי "להרגיע אותך", שלא תחשבי שהוא כל כך להוט, ואולי תפחדי פחות מלגור ביחד. זו אפשרות אחת.אפשרות אחרת היא שהיחסים ביניכם התהפכו, והוא רוצה להיות "בסדר" איתך, ואולי מרגיש הוגן עם עצמו, שזה אומר לא להשלות אותך ושלא תפתחי ציפיות. למה זה מפחיד אותו? – שאלה טובה. אין לי כלים לדעת. הם יתכן שהוא חושב שיש לך ציפיות עתידיות מהקשר ביניכם שהוא חושש שלא יוכל למלא?אני מסכים אתך שזה מתסכל. אנחנו רוצים שיאהבו אותנו לא פחות משאנחנו אוהבים ורוצים את הצד השני. זה נותן יותר יציבות והבנה איך ייראה העתיד שלך. וזה חסר כשזה חסר.