התחברות בקצב שלו: טיפים להריון
דנה
מתכחש להריון...
⌄
שלום
דוקטור!אני נשואה טרייה...וכרגע בהריון כבר מתקדם מאוד...בעלי ממש לא רצה את ההריון מההתחלה, וגם עכשיו ממש לא מתחבר להריון.אני כרגע בארץ, והוא נמצא בחו"ל, שם אנו גרים.ואני באתי ללדת כאן.הבעיה היא שהוא ממש לא מחובר להריון, לא שואל שאלות, לא מתעניין, ואפילו גם לא מתכוון לבוא ללידה, וכל זאת מאחר ומההתחלה הוא התנגד להריון.אותי הוא אוהב וגם מראה לי את זה ושואל וגם אנו מדברים המון בטלפון ומסנג'ר וכל דרך אפשרית, אך לגבי ההריון כאילו שהוא לא קיים בכלל.לי מאוד קשה עם זה ואני ממש לא יודעת מה לעשות עם זה.דברתי איתו המון המון פעמים על זה ושזה מפריע לי ושום דבר לא עוזר,אז נמאס לי ממש להזכיר לו שוב שהתינוק הוא שלנו ולא שלי.מה אתה מציע לעשות??תודה רבה!
ד"ר אורן חסון
להתחבר בקצב שלו
⌄
דנה יקרה,
הוא יגיע לזה. זה רק ייקח זמן. ויכול להיות שדווקא הלחץ שאת מפעילה עליו לשאול, לדבר ולהתעניין בהריון שלך, הוא זה שמרחיק אותו. ההתנגדות שלו, יכול להיות שבכלל אינה להריון ולתינוק, אלא לעצם העובדה שזה כפוי עליו כנגד רצונו, ולכן קשה לו רגשית להתעניין, או אולי בעיקרלהראותלך שהוא מתעניין.הוא מדבר איתך הרבה? זה מצויין. ספרי לו על הכל חוץ מזה. תני לו להתחיל ולשאול. השאלות הראשונות יהיו שאלות שהוא ישאל את עצמי, כמו "היי, מה קרה? למה היא פתאום לא מספרת לי שום דבר על ההריון? מה השתנה?", ואחר-כך, כשתפסיקי לספר לו (כי הרי זה מה שאת עושה, כדי לעדכן אותו וכדי לחבר אותו לזה), הוא יתחיל לשאול את עצמו "אז מה קורה עם ההריון שלה?" ומאוחר יותר: "מה קורה עם התינוק?". וכשהוא יתחיל לשאול את עצמו, הוא יתחיל לשאול אותך. בהתחלה זה יהיה לו קשה, ואחר-כך יותר קל. אז היי חזקה, והתאזרי במיליון סבלנות, ותני לו להתחבר בקצב שלו.