התגברות על פחד קהל: סדנה ואימון

תאריך פנייה: 17.01.2007 מס׳ הודעות: 3
חיפוש נושא
שלי
חרדת דיבור בפני קהל
17.01.2007 • 12:11

ד"ר יקר,
אני לא יודעת אם זה הפורום המתאים. הבעיה שלי שיש לי חרדה ענקית להרצות בפני קהל ואין לי ברירה השנה אני חייבת לעשות זאת במסגרת סמינריון באוניברסיטה.רק המחשבה על זה עושה לי חררה . הקטע הוא שיש לי ניסיון ממש רע בזה במסגרת הטירונות בצה"ל אמרו לכל אחת לדבר על נושא מסויים במשך כמה דקות. אני עמדתי שם מול כולם , קולי רעד, רעדו לי הרגליים , הרגשתי חום בפנים ולא הוצאתי שום משפט הגיוני... אח"כ הרגשתי ממש מושפלת ולא ידעתי איפה לקבור תצמי . זאת הייתה חוויה ממש ממש רעה ואני ממש לא מעוניינת שזה יקרה שוב. שאלתי היא מה אני יכולה לעשות בנידון?מקווה שתוכל לעזור ליתודה.

ד"ר אורן חסון
סדנה וטיפול בנושא פחד קהל
19.01.2007 • 22:05

שלי יקרה,
האמת היא שהפניה שלך נפלה עלי כהפתעה. בדיוק בימים אלה אני מכין סדנה ואימון משולבים בדיוק בנושא הזה, של התגברות על פחד קהל. אני מייעד את זה לארגונים שבהם עובדים אמורים לעשות זאת באופן שוטף כחלק מהעבודה שלהם, כמו גם כעבודה פרטית עם בודדים. אני עצמי עברתי את המצב הלא נעים הזה בשלבים שונים בחיי, בכל פעם מחדש, החל מהדרכה בתנועה, דרך הצבא והחיים הסטודנטיאליים, וכלה בהרצאות בכנסים בינלאומיים. יש דרכים להתגבר על כך, ואחת הדרכים שמסייעות להתגבר על הפחד היא אינידיבידואלית, להבין איזו דרך חשיבה או זכרון שלך עובדים טוב יותר כשאת בתנאי לחץ. את מוזמנת ליצור איתי קשר.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083