הקשבה וביצוע בזוגיות

תאריך פנייה: 11.08.2010 מס׳ הודעות: 5
חיפוש נושא
רעות
מה הלאה?
11.08.2010 • 11:44

ד"ר חסון שלום,
תוכל בבקשה להשיב על הודעתי החדשה מהיום "מה הלאה" בנושא "ילד נוסף" - בעמוד הקודם?תודה ויום נעיםרעות

רעות
תודה עבור התשובה - האם עדיף
11.08.2010 • 20:56

במקרה זה לתת לזמן לעשות את שלו (כמו שהוא הציע) ולנסות לדבר על הנושא כמה שפחות או פשוט להיות ישירה וחותכת ולומר כי איני מעוניינת בילד נוסף לא כיום וגם לא בעתיד - ואז לראות מה יהיו ההשלכות של זה?תודה

רעות
אשמח לקבל את עצתך לשאלתי
12.08.2010 • 14:34

תודה מקרב לברעות

רעות
מידע נוסף וחשוב
12.08.2010 • 14:47

רציתי רק לציין כי גם לאחר השיחה הלא כל כך נעימה בנושא אנחנו ממשיכים לדבר כרגיל, והכל ביננו בסדר, אנחנו מסתדרים מצויין וצוחקים יחד, אוהבים ומנהלים שגרת חיים כרגיל - כאילו כל עוד לא מדברים על זה זה לא שם- אבל זה בעצם קיים.על כן מאוד חשובה לי עצתך לשאלתי האם לא להזכיר את הנושא כלל ולתת לזמן לעשות את שלו כפי שבעלי הציע (ואז כל פעם שהוא ישאל אני אשיב שעדיין איני מוכנה עד שיעבור הזמן ואני אהיה בת 40 ויגיעו הנכדים והוא ישכח)אוהאם פשוט ליזום שיחה חד משמעית ובה לומר כי לא אהיה מעוניינת בילד נוסף גם בעתיד - מה שאולי עשוי להעכיר את האוירה ביננו?אם עצתך היא לדבר על הנושא כמה שפחות, אז כיצד עלי לנהוג אם הוא מזכיר את זה פתאום? להתעלם? להנהן בראש? לחייך ולהבינו מבלי לכעוס?תודהרעות

ד"ר אורן חסון
מה הלאה?
12.08.2010 • 17:10

רעות יקרה,
תצטרכי לנווט פחות או יותר לאור שתי התשובות שלי אליךכאן, וזו שמיד אחריה. עד כמה שזה קשה. אבל גם להיות ברורה, כלומר, שלא יגיד אחר-כך שהשלית אותו. הוא רוצה שתהיי מוכנה להקשיב, זה לא אומר שאת גם מוכנה לבצע. הפרידי בין הדברים.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083