הימור בזוגיות: מה לעשות?
ימית
איך אדע אם להשאר בזוגיות
⌄
אני בת 25 וחבר שלי בן 30. אנחנו יחד 4 שנים וגרים יחד שנה.באופן כללי הוא טוב אליי, ומערכת היחסים שלנו יציבה.אני אוהבת אותו מאוד, אבל קשה לי להסביר לעצמי למה, וזה קשור לבעיה.אני מרגישה שאנחנו מאוד שונים אחד מהשני ולא מצליחים להתחבר ממש.אין לו סבלנות לשיחות עמוקות, ורוב השיחות ביננו מאוד ענייניות. אני מרגישה שזה חסר לי.גם אין לו סבלנות סתם לשבת איתי אפילו בבית למשך יותר משעה. הוא חייב להסתובב כל הזמן בין חברים, או שהוא אוהב לישון. אני מאוד ביתית כך יוצא שאני מרגישה הרבה לבד.אין לנו תחומי עניין משותפים שיכולים לחבר בנינו. העולם החברתי שלנו מאוד שונה ואין לנו חברים משותפים.אני מנסה ליזום פעיליות משותפות. אבל עדיין לא מרגישה את הזוגיות ואת החיבור.מצד שני הכל נראה כל כך טוב. לא חסר לנו כלום. ואני אוהבת אותו וקשורה עליו. ואני לא מסוגלת להיפרד ממנו. אני לא מצליחה לעכל את המחשבה שאני אאזוב אותו.מיצד אחד אני חושבת שאולי אהיה יותר מאושרת ויותר מחוברת למי שאני אם אחיה עם מישהו שיותר מתאים לי. מצד שני אני פוחדת לאבד את כל הטוב שיש לי עכשיו. ומצד שלישי המחשבות האלו לא מרפות ממני.אין לי פתרון. אשמח לעצה.תודהימית
ד"ר אורן חסון
השלימי עם כך שלא תדעי...
⌄
ימית יקרה,
אם הוא ישתנה לטובה בהבטים של התקשורת ביניכם ובילויים משותפים, זה יהיה כנראה לאט מאד. אל תבני על זה. או שתצליחי להשלים את החסר לך דרך חברות, או שתצליחי להסתדר בלי זה (אני לא כל כך מאמין בזה), או שתבחרי לעזוב, אם לא היום אז בעוד 5 או 10 שנים, וגם אז, לא בטוח שהחבר הבא יהיה מתאים לך יותר. אלה החלטות שאנחנו עושים כל הזמן במצב של חוסר ודאות. קוראים לזה הימורים, ואנחנו עוברים את זה הרבה, כל החיים. רק שלאחר שעשית הימור כזה, הדרך להצליח בו נכונה יותר, אם את משלימה עם ההימור, ולא מאשימה את עצמך אחר-כך בכשלון. כי לא היית יכולה לדעת קודם.